Kent zirvesi Bursa için toplandı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, görevde bulunduğu 14 aylık sürede hayata geçirilen ve planlanan projeleri Vali Şahabettin Harput ile t

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, görevde bulunduğu 14 aylık sürede hayata geçirilen ve planlanan projeleri Vali Şahabettin Harput ile tüm kurum amirlerine anlattı.

Bursa bürokrasisi, Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Dobruca Sosyal Tesisleri'nde bir araya geldi. Başkan Recep Altepe'nin Bursa'yı geleceğe taşıyacak projeleri anlattığı toplantıya Vali Şahabettin Harput, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü ile tüm kurum amirleri tam kadro katıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin 1 yıllık icraatlarının anlatıldığı film gösterisinin ardından Başkan Altepe, yapılan ve planlanan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Özellikle yerel yöneticilerin sürekli halkla iç içe olduğunu ve belirli dönemlerde hesap vererek oy istediklerini hatırlatan Altepe, bu nedenle Bursa'yı geleceğe taşıyacak büyük projelerin yanında halkın mutluluğunu ön planda tuttuklarını kaydetti.

Bursa'da yönetim anlamında da şanslı bir dönemin yaşandığının altını çizen Altepe, Vali Şahabettin Harput'un koordinasyonunda yerel yönetimler ile tüm kamu kurumlarının büyük bir uyum içinde çalıştığını vurguladı. İşbirliği ve uzlaşmacılığı yönetim felsefesi olarak belirlediklerinin altını çizen Altepe şunları söyledi:

"Bursa'da uyumlu bir kadro var. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan kurumlar arası uyumsuzluk ortadan kalktı. Gürsu Hali, Ticaret Borsası ve Paşa Çiftliği gibi daha önce mahkemelik olan birçok konu uzlaşma sayesinde çözüme kavuştu. Son olarak yeni stadyumun yapılacağı alanda bulunan paşa çiftliği sahiplerine ait 28 dönüm araziyi aldık. Kamu kurumlarının, kent dinamiklerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve yerel yönetimlerinin uyumu sayesinde Bursa geleceğe doğru emin adımlarla yol alıyor."

HER ALANDA BURSA KONUŞULACAK

Bursa'nın sahip olduğu değerleri gün yüzüne çıkardıklarını ifade eden Recep Altepe, "Bursaspor'un başarısından tarihi ve kültürel miras çalışmalarına kadar her alanda konuşulur hale geldik. Bursa bugüne kadar sanayi ve üretim kenti kimliği dışında anılmıyordu. Ancak son dönemde yapılan çalışmalarla, Bursa artık yaşayan canlı bir tarih başkenti, spor kenti, turizm ve kongre kenti olma yolunda da ilerliyor. Yaptığımız çalışmaların somut karşılıklarını almaya başladık. Kentin dört bir yanındaki otel inşaatları ne kadar doğru adımlar attığımız göstergesidir." dedi.

"TERÖR OYUNUNA GELMEYECEĞİZ"

Vali Şahabettin Harput ise ülke olarak sıkıntılı bir süreçten geçildiğini, terörün pik yaptığı bir dönemin yaşandığını hatırlattı. Terörün temel amacının, tüm toplum kesimlerini etkileyerek, devlet yönetimini felç etmek olduğunu dile getiren Vali Harput, "Kesinlikle bu oyuna gelmeyeceğiz. Her birim kendi görevini en iyi şekilde yapmaya devam edecek. Birlik ve beraberlik içinde işlerimizi yapmak birinci hedefimiz olacak." dedi.

Ecdadın devlet kurduğu Bursa'da görev yapmanın büyük bir şans olduğunu ifade eden Vali Harput, "Aynı zamanda böyle bir kentte görev yapmak büyük sorumlulukları da beraberinde getiriyor. Bursa sıradan bir il değil. Yerel yönetimler ve kamu kurumlarının sıcak uyumu sayesinde Bursa'yı 'zirve şehir', 'marka şehir' yapma hedefine elbirliğiyle ulaşacağız." diye konuştu.