Pervarili öğrenciler Türkiye turuna çıkıyor

Siirt'in Pervari ilçesinde müftülüğün açtığı Kur'an kursunda başarılı olan öğrenciler, Türkiye'nin tarihi mekanlarını turlayacak.

SODES kapsamında

  Siirt ' in Pervari ilçesinde müftülüğün açtığı Kur ' an kursunda başarılı olan öğrenciler , Türkiye ' nin tarihi mekanlarını turlayacak .

SODES kapsamında yürütülen , " Yazın da Okuyorum Ülkemi Geziyorum " temalı proje kapsamında 20 öğrenci Diyarbakır , Mardin , Şanlıurfa , Gaziantep , Adana , Konya ve Antalya ' nın tarihi ve turistik yerlerini ziyaret edecek .

Hareketten önce Siirt Valisi Musa Çolak ' ı makamında ziyaret eden öğrenciler , projeye desteklerinden dolayı teşekkür ederek , kafilede bulunan birçok öğrencinin ilk defa il dışına çıkacağını söyledi . Gelecekte ülke yönetiminde sahip olacak çocukların zengin tarih ve kültürünü tanımaları gerektiğini ifade eden Vali Musa Çolak , " SODES projeleri kapsamında yürüttüğümüz bu projede 60 öğrencimiz 3 ayrı kafile halinde 7 gün boyunca ülkemizin değişik yerlerini gezme ve tanıma şansına sahip olacak . Amacımız bu başarılı öğrencilere ülkemizin zengin tarih ve kültürünü tanımalarını sağlamak ve ödüllendirmektir . Bu gezide farklı kültürleri tanıyacak ve yeni arkadaşlıklar edineceklerdir . Bu tür projeler birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiği gibi çocuklarımızın kişisel gelişimlerine de katkı yapmaktadır . Beni ziyarete gelen bu güzel ve başarılı öğrencilerimizin ifade ettiği gibi birçok öğrencimiz ilk defa il dışına çıkacak . Bu da yaptığımız projelerin amacına ulaştığını gösteriyor . Bu geziye katılan öğrencilerimiz gezecekleri yerlerde Siirt ' in kültür elçileri olacak ve Siirt ' i en iyi şekilde tanıtacaktır . " diye konuştu .

Ziyarette İl Müftüsü Faruk Arvas , Pervari İlçe Müftüsü Ramazan Avcı ve rehber öğretmenler de hazır bulundu .