Küçük müzisyenler, Beethoven'ın Dokuzuncu Senfonisi'ni çocuklar için çalacak

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Resitalim Korosu ve Gençlik Orkestrası, Beethoven'ın 'Dokuzuncu Senfoni'si ile Âşık Veysel'in 'Uzun İnce Bir Yoldayım'

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Resitalim Korosu ve Gençlik Orkestrası, Beethoven'ın 'Dokuzuncu Senfoni'si ile Âşık Veysel'in 'Uzun İnce Bir Yoldayım' türküsünü maddi imkânı kısıtlı öğrenciler için seslendirecek.

Resitalim Müzik Eğitim ve Kültür Merkezi Müzik öğretmeni Dilber Gözübüyük, Petek Pastanesi'nde yaptığı basın açıklamasında 5. Müzik Şöleni'ni 4 Temmuz'da Manavgat Sarılar beldesi Ece Düğün Salonu'nda yapacaklarını söyledi.

Müzik öğretmeni piyano virtözü Dilber Gözübüyük, okullarında 5 yıl içinde 10 bin çocuğa müzik eğitimi hakkında bilgilendirme yaptıklarını kaydetti.

Müzik şöleninde 60 çocuğun keman, piyano, gitar, flüt ve bağlama resitali sunacağını belirten Gözübüyük, konserde Resitalim Korosu ve Gençlik Orkestrası'nın Beethoven 'Dokuzuncu Senfoni'si ile Aşık Veysel'in 'Uzun İnce Bir Yoldayım' türküsünü seslendirerek, izleyenlere geçmişe yolculuk yaptıracaklarını belirtti.

Gözübüyük, "Açtığımız müzik okulumuz Manavgat'ta bir çok müzik okulu açılmasına öncülük ettiği için çok mutluyuz. Müzik şölenimizin amacı öğrencilerimizin yeteneklerini sergilemek ve sosyal cesaretlerini artırmak. Öğrencilerimizin vereceği konserden elde edeceğimiz gelirle Manavgat'ta okumakta maddi sıkıntı çeken çocuklarımızın elinden tutacağız. " diye konuştu.