'Geçmişten Geleceğe Bir Yolculuk Bu' Resim Sergisi Açıldı

Gaziantep'te ressam ve heykeltıraş Semih Akdal'ın sergisinin açılışını Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve protokol üyeleri yaptı.

Açılış kurdelesini kestikten sonra sergiyi gezen Başkan Asım Güzelbey, ressam Semih Akdal'dan eserler hakkında bilgi aldı. Sergiden elde edilecek gelirin bir kısmının sokak çocuklarına bağışlanacağını söyleyen Başkan Asım Güzelbey, önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını söyledi.
Güzelbey, "Kendisini hem ressam hem de heykeltıraş olduğu için tebrik ediyoruz ve her zaman takdir ediyoruz. Bu eserler yılların birikimi sonucu oluşuyor. Daha önce İstanbul'da açılan sergi bu kez Gaziantep'te açılıyor. El emeği göz nuru eserlerden oluşan bu sergiyi herkesin gezmesini tavsiye ediyorum. Çünkü içerisinde her konuda eserler var" dedi.
Sergide 80 eserin bulunduğunu belirten ressam Semih Akdal ise, "Bu serginin ilkini Japon yılı etkinlikleri kapsamında İstanbul'da açmıştık. Sergiyi açtıktan sonra Gaziantep'e geldim. Sergiye yabancılar daha çok ilgi gösterdiler. Bir resmim vardı, Japon çocuğun Ertuğrul Fırkateyni'nin batışından sonra ağlaması. Bu resim üzerine bir Japon gazeteci benimle yaklaşık yarım saatlik bir program yaptı ve bu Japonca yayınlandı. Bunun dışında Almanya ve Hollanda basını da çok büyük bir ilgi gösterdi. Gaziantep'e
geldikten sonra istedik ki bu sergi Gaziantep'te de tekrar edilsin. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, sokak çocuklarına yönelik güzel bir proje hazırlamış. Okul yapılmış, o okulu gördüğümde duygulandım. Ben de böyle bir okula katkım olsun istedim ve SANKO Park'ta açacağım serginin gelirinin bir miktarını sokak çocuklarına bağışlamayı düşündüm" diye konuştu.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve SANKO Holding'in katkılarıyla açılışı gerçekleştirilen sergi için emeği geçenlere teşekkür eden Akdal konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Türk-Japon ilişkilerinin 120. yılı SANKO Park'ta sanatsal bakışla anlamını buluyor. Serginin adı gibi, geçmişten geleceğe bir yolculuk bu. Tamamıyla beni etkileyen olayları tuvale aktardım. Bu daha çok insan sevgisinden kaynaklanıyor. Her şeye rağmen insanları çok seviyorum. Tüm dinlerin kardeşçe inançlarını yaşamasını istiyorum."
"Tüm dünyayı sanatsal anlamda gözlemledim" diyen Akdal, "Afrikalı bir çocuğun gözlerindeki korku, Mardinli bir kadının endişeleri ve aslında sevinmesi gereken bir Japon çocuğun gözlerindeki hüzün. Ertuğrul fırkateyninde hayatını kaybeden Türkler için gözyaşı döküyor. Aslında hem o kadar uzak, hem de o kadar yakınız ki. Mağara duvar resimleri, Astekler ve inanışları, Maya uygarlığı ve İnkalar. Çok geniş kapsamlı bir sergi bu. Kısacası amacım, insanları bir sanat gemisine bindirmek ve dolaştırmak. Her şey
insanlar için. Çünkü sizler her şeyin en iyisine layıksınız" şeklinde konuştu.
Serginin 22 Haziran - 3 Temmuz tarihleri arasında SANKO Park'ta gezilebileceği ifade edildi.