ROBOCUP'a katılacak Türk takımına sponsor olacak

Mobil iletişim sektörünün öncü firmalarından Avea, ROBOCUP 2010 Robot Futbolu Turnuvası finalinde Türkiye'yi temsil edecek Boğaziçi Üniversitesi BRock

Mobil iletişim sektörünün öncü firmalarından Avea, ROBOCUP 2010 Robot Futbolu Turnuvası finalinde Türkiye'yi temsil edecek Boğaziçi Üniversitesi BRocks Takımının ana sponsorluğunu üstlendi.

14'üncüsü bu yıl Singapur'da düzenlenecek olan turnuvanın en hızlı ligi olan küçük boy robot liginde elemelerini geçerek finale kalmaya hak kazanan Boğaziçi Üniversitesi BRocks Takımı, 19-25 Haziran arasındaki finalde 5 robottan oluşan takımıyla 6x4 metrekarelik bir halı sahada maç yapacak.

Avea Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kaplan konuyla ilgili yaptığı açıklamada; teknoloji ile sporun her geçen gün biraz daha birbirine yakınlaştığına işaret etti. Teknolojinin sunduğu kolaylıkların insanların spordan daha fazla keyif almasına imkan tanıdığını dile getiren Kapılan, ''Avea bir iletişim şirketi olmasının yanı sıra teknoloji lideri. Bu anlamda özellikle gençlerin geliştirdiği yenilikçi fikirleri desteklemek bizim için çok önemli." dedi.

ROBOCUP 2010'da Amerika'nın MIT, Harvard, Carnegie Mellon ve Georgia Tech gibi üniversitelerinin yanı sıra Tayland, Japonya, Almanya, Çin, Brezilya, İran ile Meksika gibi ülkelerden üniversitelerin robot futbol takımlarının mücadele edeceği belirtildi.