Sinop'ta şehit yakını ve gaziye devlet övünç madalyası verildi

Sinop'ta, şehit yakını aile ile bir gaziye devlet övünç madalyası verildi. 11 Ağustos 2005'te Tunceli'de teröristlerce düzenlenen pusuda şehit olan Pi

  Sinop ' ta , şehit yakını aile ile bir gaziye devlet övünç madalyası verildi . 11 Ağustos 2005 ' te Tunceli ' de teröristlerce düzenlenen pusuda şehit olan Piyade Komando Hüseyin Yanık ' ın annesi Şaziye Yanık ile 2008 ' de Diyarbakır ' da gerçekleştirilen operasyonda mayın patlaması sonucu gözlerini kaybeden gazi Hüseyin Ünsal ' a , Devlet Övünç Madalyası verildi .

Düzenlenen törene katılan Sinop Valisi M . Hakan Güvençer , ' Vatanın her karış toprağına namahrem eller değmesin ' diye bu toprağın mukaddes kucağına verilen şehitlerin kanına paha biçilemeyeceğini ve onların gücünü alt edebilecek dünyada hiç bir güç ve kuvvet olmadığını söyledi .

Ecdadın kanlarıyla alınan bu kutsal toprakları yine Türk milletinin kanları pahasına vermiş olduğu mücadele ile koruduklarını belirten Güvençer , bu mücadelenin ilelebet devam edeceğini ifade etti .

Sinop İl Jandarma Alay Komutanı Jand . Kur . Albay Mustafa Akış ise şehit ve gazilerle iftihar ettiklerini söyledi . Şehit ve gazilerin canına kasteden canilerin derslerinin verildiğini , verilmeye de devam edildiğini belirten Akış , " Şehit evladını ebediyete uğurlarken bile ' Beni de askere alın ' diyen siz şehit yakınları ve tüm vatan evlatları olduğu müddetçe bu vatan ayakta kalacaktır . " açıklamasında bulundu .

Konuşmaların ardından Vali M . Hakan Güvençer , Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına şehit olan Piyade Komando Hüseyin Yanık ' ın annesi Şaziye Yanık ile mayın patlaması sonucu gözlerini kaybeden Gazi Hüseyin Ünsal ' a Devlet Övünç Madalyaları takdim edildi .

Madalya takdiminden sonra Vali M . Hakan Güvençer , gazi Hüseyin Ünsal ' ın koluna girerek sahneden inmesine yardım etti .

Halk Eğitim Merkezi ' nde düzenlenen törene , Sinop Valisi M . Hakan Güvençer , Belediye Başkanı Baki Ergül , Cumhuriyet Başsavcısı Ömür Topaç , İl Jandarma Alay Komutanı Jan . Kur . Albay Mustafa Akış , Emniyet Müdürü İbrahim Demirci , resmi ve özel kurum amirleri ile şehit yakınları katıldı .