Medical Park Trabzonspor Genel Direktörü Hakyemez : Bu kadro ile ilk 6'ya gireriz

Medical Park Trabzonspor Baketbol Takımı Genel Direktörü Doğan Hakyemez, çok iyi bir kadro kurulduklarını ve bu kadronun ligde ilk 6'ya gireceğini söy

Medical Park Trabzonspor Baketbol Takımı Genel Direktörü Doğan Hakyemez, çok iyi bir kadro kurulduklarını ve bu kadronun ligde ilk 6'ya gireceğini söyledi. Hakyemez, Ayasofya Müzesi yanındaki bir kahvaltı salonunda düzenlediği basın toplantısında, takımın son durumuna ilişkin bilgiler verdi.

Trabzon'un ikinci ligde, birinci ligde Avrupa'da şampiyon olmasının kendine göre bir başarı olmadığını ifade eden Hakyemez, "Başarı, Trabzon'dan yetişen oyuncularla bu başarılı elde etmektir. Bunun için uzun süreli, özverili bir çalışma gerekir. Ben bunun için buradayım." dedi.

Önemezdeki sezon 2,5 milyon Dolarlık bir bütçe ile lige ısınmayı hedeflediğini anlatan Hakyemez, "Lige ısınmak demek; ilk 6'nın dışında bir takım kurmak demek değil. Benim hedefim 2,5 milyon Dolar ile ilk 6'ya oynayacak bir takım kurmaktı. Ama gerekse Trabzon halkının başarı istemesi, yenilgilerde çok üzülmesi dolayısıyla başkan ve yönetim kurulu ile sporsurumuzun isteği üzerine bütçemiz 4,5 milyon dolara çıkartıldı. Bu bütçe doğrultusunda da çok iyi bir kadro kuruldu. Bu kadro ilk 6 içine girer, daha da üst sıralara da çıkabilir." diye konuştu.

Takım kadrosunu belirdiklerine işaret eden Hakyemez, kaptanlığa da Harold Jamison'u getirdikleri ifade etti. Hakyemez, "Çok tecrübeli ve Trabzon'dan daha Trabzonlu davranış içerisinde oldu. Oyuncuları bir birine bağlayan konuşmalar yapan ve para için oynamayan bir oyuncu imajı çizdi. Onun için Jamison Trabzonspor Basketbol takımının kaptanıdır." ifadelerini kullandı.

"İŞİME KARIŞILDIĞI AN BENİ BURADA BULAMAZSINIZ"

Hakyemez, Trabzonpor Kulübü ile Trabzonspor Basbetbol Kulübü'nün birleşmesine ilişkin düşüncelerinin sorulması üzerine ise şu açıklamayı yaptı;

"Trabzonspor futbol takımı ile basketbol takımı bir birinden ayrı değil. Manevi olarak bir. Bu konuda sorulanlarla ben muhatap değilim. Benim gördüğüm ve bildiğim kadarıyla iki kulüp başkan ve yöneticileri devamlı görüşüyorlar ve bütün konularda da mutabıklar. Ben basketbol takımın nasıl idare edilmesi gerektiğini söylüyorum. Yönetimden aldığım uyarılarla devam ediyorum. Tek başıma hiçbir karar vermiyorum."

Birleşmenin olup olmayacağının kendisini ilgilendirmediğinin altını çizen Hakyemez, "Ama benim yaptıklarımı 'Doğan bey siz şurayı şöyle yapacaksın, bu antrenörü buraya koyacaksın, alt yapıyı şöyle yapacaksın' dedikleri an beni burada bulamazsınız. Bu bir tehdit falan değil, bu benim profesyonellik anlayışım.

"AYDIN ÖRS BİZE KAZIK ATMADI"

Daha önce "Genel Koordinatör" olarak prensip anlaşmasına varıldığı açıklanan, ancak Fenerbahçe ile sözleşme imzalayan Aydın Örs konusuna da değinen Hakyemez, Örs'ün Trabzonspor'a verdiği sözden dönmesinin söz konusu olmadığını vurguladı.

Örs'ün önceden Fenerbahçe'ye bir söz verdiğini ve yaptıkları görüşmede de bunu ifade ettiğini belirten Hakyemez, şöyle devam etti;

"Kendisi 'Fenerbahçe'ye bir sözüm var ama senle konuştuğumuz her şeyde mutabıkız. Trabzon'a gelirim' dedi. Ben de onun için yüzde 95 dedim. Daha sonra verilen randevu gününde Aziz Yıldırım kendisini çağırdı ve anlaştılar. Ben niye bu kadar çok ümitlenmiştim; Sadri Şener bana dedi ki, 'Aziz Yıldırım ile görüştüm. Aydın Örs konusunda 'size hayırlı olsun' dediğini ifade etti. Aydın Örs'ün bize bir kazık atmışlığı, verdiği sözden dönmüşlüğü yoktur. İlk söz verdiği kulübe gitmiş ve anlaşmıştır."

Hakyemez, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) tarafından hazırlanan yönetmelik taslağının öngörülen biçimde yürürlüğe girmesi halinde Efes Pilsen Spor Kulübü'nün kapanacağını iddialarıyla ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine de, "1978 yılından beri Türk basketinin önünü açan Efes Pilsen'dir. Ben sayın Başbakanın sporcu kimliğine baktığım zaman buna müsaade edeceğini sanmıyorum. Buna alkol gözüyle bakmamak lazım." cevabını verdi.

TAKIM KADROSUN

Gelecek sezon Türkiye Beko Basketbol Ligi'nde mücadele edecek olan Medical Park Trabzonspor Baketbol Takımının kadroşu şu oyunculardan oluşuyor; Vuk Radivo Jeviç, Caner Öner, Michael Wırıght, Ersin Görkem, Mutlu Demir, Evren Büker, Harold Jamison, Hadi Özdemir, Hakan Yapar, İlker Türel, İsmet Alkan, Fırat Aydemir, Serhat Büker, Volkan İncekara, Derrick Obasohan, Kamer Mani, İsmail Can Yücel, Hakan Cüneyt Albayrak.