Kızların küçük yaşta evlendirilmelerini önlemek için bayan futbol takımı kurdu (Özel)

Karabük il merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan Cumayanı Köyü İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Gökhan Berat, kız öğrencilerinin küçük yaşta evlen

  Karabük il merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan Cumayanı Köyü İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Gökhan Berat , kız öğrencilerinin küçük yaşta evlendirilmelerini önlemek için bayan futbol takımı kurdu . Kız futbol takımı şimdi faaliyetlerini sürdürmek ve başarıya ulaşmak için ilgi bekliyor . 12 bayan futbolcu ile başlayan takımda şu anda 34 futbolcu bulunuyor .

Ailelerin maddi imkansızlıklar yüzünden okutamadıkları kızlarını ilkokul biter bitmez evlenmelerinin önüne geçmek için Cumayanı İlköğretim Okulu Öğretmeni Gökhan Berat tarafından 2007 yılında bayan futbol takımı kurdu . Bu sayede ailelerin kızlarını Ovacık ilçesinde bulunan spor lisesine gönderip okutmalarını sağlamayı hedeflediğini belirten öğretmen Berat , " Köyümüzde lise olmadığı ve bir çok ailenin de maddi imkanları yetersiz kaldığı için kızlarını okul bitirir bitirmez , hatta bazen okuldan alıp evlendiriyorlarmış . Bu kızlarımız okumak istediklerini söylediler , ben de bunu spor ile başarabileceklerini söyledim . Ovacık ilçesinde bulunan spor lisesine göndermek için okulumuzda ilk defa bayan futbol takımı kurduk . Aileler ilk önce karşı çıksalar da daha sonra alıştılar . 2007 yılında il birincisi olduk ve bu kızlarımız hayatlarında ilk defa köylerinden başka bir yer görmüş oldular . " dedi .

" ' KARABÜK DEKİ TÜM KIZLARIMIZA BU İMKANI SAĞLAMAK İSTEDİK "

Bu projenin sadece kendi köyleri ile sınırlı olmadığını belirten Berat , sözlerini şöyle sürdürdü : " Daha sonra bu projemizi Karabük ' teki kızlarımıza yaymak istedik . Spor yaparak sosyal insan olmalarını ve geleceğin anneleri olarak faydalı birer nesil yetiştirmek istedik . Bunun için kulüpleşmek için çalışmalar başlatık . Ama kulüp kuracak paramız olmadığı için kulüp olarak Soğuksu 100 . Yılspor ' un bünyesinde bayan futbol takımı oluşturduk . Çeşitli mahallerde bulunan ilköğretim okullarından tarama yaparak yetenekli genç kızlarımızı bünyemize kattık . Bugün sayımız 34 . Futbolun sadece erkeklere has bir spor olmadığını ve Bayan futbol takımı olarak Türkiye de başarı elde etmek için tüm imkansızlıklara rağmen haftada 3 gün idmanımız sürüyor . Hedefimiz Bayan Futbol Milli takımıma sporcu göndermek . Bu yetenek de kızlarımız var . Biz büyüklerimizden destek bekliyoruz . "

1 ay sonra yapılacak olan 15 yaş grubu Türkiye Bayan Futbol Şampiyonası ' na gidecek güçleri olmadığını belirten Berat , devlet memuru olduğunu ve 3 senedir hem maddi hem de manevi olarak bu çalışmaya destek verdiğini ifade etti . Şimdi 1 ya sonra yapılacak olan 15 yaş grubu Türkiye Bayan Futbol Şampiyonası ' na nasıl gidileceğine düşündüğünü belirten Berat , bu konuda destek beklediklerini sözlerine ekedi .