Kırsalda güvenliği atlı jandarma timi sağlayacak

Bursa'da özellikle dağlık arazilere suç ve suçlularla mücadele amacıyla jandarma bünyesinde oluşturulan 'Atlı Jandarma Timi' göreve başladı. Yangına h

Bursa'da özellikle dağlık arazilere suç ve suçlularla mücadele amacıyla jandarma bünyesinde oluşturulan 'Atlı Jandarma Timi' göreve başladı. Yangına hassas ormanlık alanlar, milli parklar, piknik, mesire alanları gibi yerlerde görev yapacak timin hizmete başlaması sebebiyle Bursa-Uludağ karayolunda bulunan Yiğitali Jandarma Karakolu'nda tören yapıldı.

Törene Vali Şahabettin Harput, İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Jandarma Alay Komutanı Albay Fahri Cici, Orman Bölge Müdürü Ali Girgin ve Osmangazi İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bircan Karakaya katıldı. Milli parklarda görev yapacak Sokullu, Şahinbey, Özaltay ve Oruçsultan isimli 4 atın görücüye çıktığı törende bir astsubay, 3'er uzman çavuş ve at bakıcısı er seyisten oluşan ekip bir gösteri yaptı.

Vali Şehabettin Harput Harput törende yaptığı konuşmada, 'Atlı Jandarma Timi'nin turizm açısından önemli olduğuna vurgu yaptı. Harput şunları söyledi: "Jandarma, kendi görev sahasında vatandaşımızın can ve mal güvenliği için görev yapmaktadır. Kentimizde bir süredir yapılan hazırlıklar sonlanmış, yetenekli, eğitimli ve donanımlı bir şekilde atlarımız, personelimiz ve ekipmanıyla dört dörtlük hazırlanarak, vatandaşımızın hizmeti için göreve başlamıştır. Atlı birliklerimiz, jandarmanın görev alanına giren yerlerde, özellikle Uludağ Milli Parkı olmak üzere, motorlu araçların giremediği bölgelerde vatandaşımızın can ve mal güvenliği için görev yapacaktır."

Osmangazi İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bircan Karakaya da 'Atlı Jandarma Timi'nin suç ve suçlularla mücadelede motorlu araçların kullanılamadığı ormanlık alanlarda görev yapacağına dikkati çekti. Karakaya, "Ormanlık alanlar ve sahil bölgelerinde, emniyet ve asayişi daha etkin sağlanması, toplumsal olaylarda atın sağladığı üstünlükten faydalanmak, tarihi binicilik kültürünü canlı tutmak maksadıyla atlı birliklerden yararlanılmaktadır." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından 4 at, 4 binici ve 3 at bakıcısından oluşan Atlı Jandarma Timi'nin tanıtımı yapıldı. Vali Harput, Emniyet Müdürü Çataltepe, Alay Komutanı Cici, Orman Bölge Müdürü Girgin ve Osmangazi İlçe Jandarma Komutanı Karakaya, bakımlı atları keyifle izledi. Vali Harput atları severek yiyecek yedirdi.