Diyarbakır Süleyman Nazif İlk Öğretim Folklorda Türkiye Şampiyonu

Diyarbakır Valiliği'ne bağlı Fatihpaşa Kadın ve Çocuk Eğitim Merkezi'nde öğrenim gören Süleyman Nazif İlköğretim okulu öğrencileri folklorda Türkiye Şampiyonu olmanın sevincini yaşıyor

Diyarbakır Valiliği'ne bağlı Fatihpaşa Kadın ve Çocuk Eğitim Merkezi'nde öğrenim gören Süleyman Nazif İlköğretim okulu öğrencileri folklorda Türkiye Şampiyonu olmanın sevincini yaşıyor. Giresun'da yapılan şampiyonada geleneksel dalda mücadele eden Diyarbakır ekibi için ödül töreni düzenlendi.
Fatihpaşa Kadın ve Çocuk Eğitim Merkezi'ndeki törene şampiyon folklorcuların yanı sıra Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu,İl Emniyet Müdürü Musfata Sağlam ve bazı kurumların müdürleri katıldı.Konya'da yapılacak Türkiye Şampiyonası'na hazırlanan Diyarbakır Gençlikspor Halk Oyunları Ekibi, şampiyonluk parolasıyla bileniyor. Kulüp Başkanı Vedat Günel,"Bizim için ikincilik bile başarısızlık olur. Tek düşüncemiz birinci olmaktır" dedi.
Diyarbakır Gençlikspor Folklor Ekibi, Türkiye Şampiyonluğu'nu hedefliyor. 2-4 Temmuz tarihleri arasında Konya'nı Akşehir İlçesi'nde yapılacak şampiyonda mücadele edecek olan Gençlikspor, çalışmalarını sürdürüyor.Kulüp Başkanı Vedat Günel, yıllardır birinciliklere alıştıklarını ve Konya'daki şampiyonada da bunun dışındaki sonucu başarı olarak kabul etmeyeceklerini söyledi. Günel,"Şampiyonluklara abone olduk. Katıldığımız tüm şampiyonalarda büyük düşündük ve büyük hedeflere alıştık. Malatya'da yapılan grup
şampiyonasında da bölge şampiyonu olmuştuk. Konya'ya Türkiye Şampiyonluğu için gideceğiz. İkinciliği dahi başarı olarak görmeyiz. Bu hırsla hazırlanıyoruz. Ekibimiz çalışmalarını sürdürüyor. Gelecek hafta Konya'ya gideceğiz" dedi.