17 yıllık Madımak ayıbı kamulaştırmayla bitti - GÜNCEL

Devlet Bakanı Faruk Çelik, ‘’Madımak Oteli’nin kamulaştırma bedeli, bugün (dün) itibarıyla özel idare hesabına aktarıldı’’ dedi.

 

Devlet Bakanı Faruk Çelik , ‘’Madımak Oteli’nin kamulaştırma bedeli , bugün ( dün ) itibarıyla özel idare hesabına aktarıldı’’ dedi .

Çelik , ‘’Cemevlerinin Hukuki Statüsü’’ ile ilgili oluşturulan komisyonun Hakimevinde gerçekleştirilen ilk toplantısında yaptığı açıklamada Alevi Çalıştayları sürecinin 7 . Çalıştay ile sona erdiğini belirterek , ‘’Madımak’ın kamulaştırılmasına karar verilmişti . 4 . 5 milyon TLkamulaştırma bedeli İl Özel İdaresi’nin hesabına aktarıldı” dedi . Restorasyon için de 2 milyon TL ödeme yapılacak . Otel için ilk olarak Özel İdare uzmanları , 4 . 5 milyon lira değer biçmiş mal sahipleri ise 16 milyon 500 bin lira istemişti . Otelin kamulaştırma bedeli ile ilgili kesin kararı mahkeme verecek . Olası bir fark da bakanlık tarafından karşılanacak . Sivil toplum örgütlerinin ağırlıklı görüşü Madımak’ın kütüphane yapılması .

MÜZE Mİ OLACAK KÜTÜPHANE Mİ?

AK Parti İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit , “Madımak oteli yazısının yerine ise binanın üzerine “Bu katliam , insanlık suçu unutulmasın” yazısının asılacağını ifade etti . Otelin müze yapılmasına Arif Sağ karşı çıkarken Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız ise müze konusunda ısrarcı . Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Doğan Bermek , “Doğru bir adım . Müze olması çok önemli değil . Gerginlik yaratmayacak ve olayı unutturmayacak bir çözüm bulunmalı” derken , Pir Sultan Abdal Dernekleri Başkanı Fevzi Gümüş de , müze isteğini tekrarladı . • NEŞE SARIDOĞAN

Star Gazete