İzmir Büyükşehir Belediyesi, alkolden ehliyetine el konulan otobüs şoförüyle ilgili polisi suçladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZULAŞ'ta ehliyetine alkollü araç kullanmaktan 2 yıllığına el konulmasına rağmen otobüs şoförlüğü yaparken bir baba ile k

  İzmir Büyükşehir Belediyesi , İZULAŞ ' ta ehliyetine alkollü araç kullanmaktan 2 yıllığına el konulmasına rağmen otobüs şoförlüğü yaparken bir baba ile kızına çarparak ölümlerine sebep olan Hakan T . ile ilgili açıklama yaptı . Trafik Tescil Şube Müdürlüğü ' nün Hakan T . ' nin ehliyetini almadığı belirtilerek polis suçlandı .

Açıklamada şu ifadelere yer verildi : " İdaremizin tüm çabalarına rağmen bu denetimlerin daha da sıkılaştırılması amacıyla 1 Mart 2010 tarihinde İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü ' ne bir yazı gönderilerek , ' . . . kontrollerimizin daha sağlıklı yürütülebilmesi amacıyla yazımız ekindeki personelin sürücü belgelerinin kayıtlarınıza uygun olup olmadığının kontrolü ve uygun olmayanların tespit edilerek tarafımıza bildirilmesi ' talep edilmiştir . 12 Mart 2010 tarihinde gelen yanıtta ise sorgulama yapabilmek için kimlik bilgilerinin en az üç karakter veya sürücü belgesi sicil numarası ile birlikte verildiği trafik kuruluşunun da bildirilmesi istenmiştir . Tüm bu bilgileri içeren ekli liste , 7 Haziran 2010 tarihinde Trafik Tescil Şube Müdürlüğü ' ne iletilmiş ancak ehliyetine el konulmuş şoförlere ilişkin herhangi bir yanıt alınamamıştır . Dün yaşanan trafik kazasında İZULAŞ ' a ait otobüsü kullanan şoför Hakan T . , daha önce işlediği bir suç nedeniyle İl Emniyet Trafik yetkililerince el konulması gereken ehliyeti alınmadığından , idaremiz yetkilileri tarafından yapılan tüm denetimlerde ehliyetini ibraz etmiştir . "

Toplu ulaşım hizmetinde çalışan 2 bin 872 şoförün , her gün direksiyon başına geçmeden önce sürücü belgesi kontrolu ve alkol muayenesi yapıldığı , ehliyetsiz ya da alkollü bir sürücünün araç kullanmasının mümkün olmadığı belirtiler açıklamada , şunlar kaydedildi : " Belediyemizin toplu ulaşım hizmeti gören kuruluşlarından ESHOT ve İZULAŞ , her gün yapılan rutin denetimlerle yüz binlerce insanımızın güvenli ulaşımını sağlayan şoförlerimizin , alkollü ya da ehliyetine el konulmuş bir şekilde araç kullanımını önlemektedir . Sefer öncesinde yapılan denetimlerde ehliyeti bulunmayan veya promili çok düşük de olsa alkollü olduğu tesbit edilen şoförler , asla direksiyon başına oturtulmamaktadır . Özel araçlarını kullanırken 6 ay süreyle ehliyetine el konulan şoförler aynı süre zarfında ücretsiz izne çıkarılmakta , ehliyetine 2 yıl süreyle el konulduğu tesbit edilen şoförlerin iş akitleri ise hemen feshedilmektedir . "