Bolu Dağı'na yapılan 75 milyon dolarlık tesis Kurban Bayramı'na yetişecek

Bolu Dağı Tüneli'nin açılmasının ardından bir araya gelen Bolu Dağı esnafının kurduğu şirketin, tünelin yanına yaptırmaya başladığı tesislerin bir kıs

Bolu Dağı Tüneli'nin açılmasının ardından bir araya gelen Bolu Dağı esnafının kurduğu şirketin, tünelin yanına yaptırmaya başladığı tesislerin bir kısmı önümüzdeki Kurban Bayramı'ndan önce açılacak. Bolu Dağı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Daylan, 75 milyon dolara mal olacak 'Highway Outlet'in Avrupa'nın en büyük tesisi olacağını belirterek, 630 bin metrekare büyüklüğündeki tesiste üç vardiya şeklinde yaklaşık 2 bin 800 kişinin çalışacağını ifade etti.

Daylan'ın verdiği bilgiye göre Highway Outlet'in içerisinde 110 işyeri, 2 bin araçlık otopark, otel, hayvanat bahçesi, buz pateni pistinin de yer alacağı eğlence merkezi bulunacak.

Bolu Dağı Tüneli'nin hizmete açılmasının ardından, D-100 Karayolu güzergahı üzerindeki et mangal ve dinlenme tesislerinin sahiplerinin bir araya gelerek kurduğu 56 ortaklı Bolu Dağı AŞ, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün açtığı ihaleyi kazanarak, tünelin çıkışında bulunan 620 bin metrekarelik alana kurulacak tesislerin projesini hazırladı. Yurt içi ve yurt dışında yapılan incelemelerinin ardından dev alışveriş merkezleri ve plazaların yapımına imza atan bir mimarlık şirketine, Türkiye'de örneği olmayan bir proje hazırlattırıldı. Tünel çıkışındaki Elmalık Mevkii'nde inşa edilen 'Highway Outlet' adlı proje tamamen hizmete girdiğinde 2 bin 800 kişiye iş imkanı sağlayacak.

Bolu Dağı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Daylan, Avrupa'nın en büyük otoyol tesisini kurmaya çalıştıklarını aktardı. Projenin bir bölümünün önümüzdeki Kurban Bayramı öncesi faaliyete geçeceğini ifade eden Daylan, şunları söyledi: "Tesisin tamamlanmasıyla Bolu Dağı tekrar canlanacak. İnşallah Kurban Bayramı öncesi tesisin bir bölümünü faaliyete geçireceğiz. Projenin tamamı önümüzdeki yıl yaz ayında kullanıma başlayacak."