Vardak Heyeti Vali Bilici'yi Ziyaret Etti

Afkanistan'ın Vardak şehrinden gelen yöneticiler, yönetim becerilerinin geliştirilmesine yönelik olarak düzenlenen eğitim seminerine katılmak üzere Kayseri'ye geldi.

  Vardak Valiliği Vali Yardımcısı Ali Ahmet başkanlığındaki heyet , Vali Mevlüt Bilici ' yi makamında ziyaret etti . Ziyarette konuşan Vali Mevlüt Bilici , Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı ( TEPAV ) ve Valilik tarafından ortaklaşa düzenlenen eğitim semineri için kente gelen heyeti görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi .
12-15 Haziran 2010 tarihleri arasında Vardak İl İmar Ekibi faaliyetleri kapsamında verilen ' İyi Kamu İdareciliği ' eğitimine Vardak Vali Yardımcısı Ali Ahmet ' in yanı sıra kaymakamları ve Afganistan yerel yönetimler bağımsız idaresinden 14 kişiden oluşan heyet katılıyor .
Eğitim kapsamında 5442 sayılı il idare kanunu ve uygulamaları , yeşil kart , sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıf işlemleri , 2022 sayılı yasa ve uygulamaları , KÖYDES , İl Özel İdare , eğitim hizmetleri ve uygulamaları konuları işlenecek .
4 gün kentte kalacak olan Vardak heyeti , tarihi ve turistik yerlerinde incelemelerde de bulunacak .