TBB Başkanlığına Coşar'ın seçilmesi avukatları sevindirdi

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanlığına Avukat Vedat Ahsen Coşar'ın seçilmesi, Anadolu'da görev yapan avukatları sevindirdi.

TBB'nin, dün yapıla

  Türkiye Barolar Birliği ( TBB ) Başkanlığına Avukat Vedat Ahsen Coşar ' ın seçilmesi , Anadolu ' da görev yapan avukatları sevindirdi .

TBB ' nin , dün yapılan 11 . Olağanüstü Genel Kurulu ' nda , Avukat Vedat Ahsen Coşar başkanlığa seçilmişti . 385 oydan 178 ' ini alan Coşar ' ın başkan olması , Anadolu barolarını da memnun etti .

Türkiye Barolar Birliği Üst Kurul Delegesi ve eski Sivas Barosu Başkanı Av . Mustafa Coşkun , TBB ' nin geçmişte kavgacı bir anlayışla yönetildiğini iddia etti .

Genel Kurulda , ölen eski TBB Başkanı Özdemir Özok ' un yerine başkan seçtiklerini belirten Coşkun , istifa etmeyen Özok dönemi yönetim kurulu üyelerini de eleştirdi . Coşkun , " İstifa ederek seçilecek başkana kendi ekibi ile çalışma fırsatı verselerdi şık bir davranış sergilemiş olurlardı . " dedi .

TBB ' nin , hiçbir ideolojinin kalesi olmadığını ve hiçbir partinin de arka bahçesi olmadığın vurgulayan Av . Mustafa Coşkun , yargı reformu ve Anayasa değişikliği sürecine Türkiye Barolar Birliği ' nin olumlu anlamda hiçbir katkısının olmadığını öne sürdü . Savunma ve avukatlar lehine bir çok değişiklik yapılmasına rağmen bu değişikliklere sahip çıkılıp daha da geliştirilmesi yönünde hiçbir çalışma yapılmadığını savunan Coşkun , " Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı ' na Av . Vedat Ahsen Coşar ' ın seçilmiş olmasını olumlu buluyoruz . TBB geçmişte kavgacı bir anlayışla yönetildi . Ahsen Beyin uzlaşmacı ve demokratik bir tavırla meslek kuruluşumuzu yöneteceğine inanıyorum . Alınan bu sonuçta Anadolu Barolarının tavrı büyük rol oynamıştır . " şeklinde konuştu .