Chp Myk Toplantısında İstanbul İl Başkanlığına Atanacak İsim Belli Oldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında İstanbul İl Başkanlığı ile ilgili alınan kararı açıkladı

  CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay , Merkez Yönetim Kurulu ( MYK ) toplantısında İstanbul İl Başkanlığı ile ilgili alınan kararı açıkladı . Okay , MYK ' nın kurultayda Parti Meclisi üyeliğine seçilen eski İl Başkanı Gürsel Tekin ' in yerine İstanbul İl Başkanlığı ' na MYK üyesi Berhan Şimşek ' in atandığını , Gürsel Tekin ' e ise MYK üyeliğinin önerileceğini belirtti .
CHP MYK toplantısı sonrasında bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Okay , Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan kurulun bugün gerçekleştirdiği toplantısında hafta sonu gerçekleştirilen Tokat , Çorum ve Amasya gerçekleştirilen mitinglerin ele alındığını söyledi . Mitinglere yoğun bir katılımın gerçekleştiğini belirten Okay , Kılıçdaroğlu ' nu bu hafta sonu ise Gaziantep ve Adıyaman ' da miting gerçekleştireceğini bildirdi . CHP ' nin 22 Mayıs tarihinde gerçekleştirdiği ve
Kemal Kılıçdaroğlu ' nun genel başkan seçildiği kurultaydan bu yana CHP ' deki üye kayıtlarında bir patlama yaşandığını ifade eden Okay , CHP ' nin mevcut 745 bin üye sayısının bir aylık süreçte yüzde 10 arttığını tahmin ettiklerini söyledi . Okay , bir ay içinde CHP ' ye kayıt sayıları kamuoyuna açıklayacaklarını söyledi .
MYK ' nın İstanbul ve Samsun il yönetimlerine ilişkin değerlendirme de yaptığını ifade eden Okay , Gürsel Tekin ' in Parti Meclisi ' ne seçilmesi ve geçen hafta İstanbul İl yönetim kurulu üyesi 8 kişini istifası etmesiyle birlikte 21 olan il yönetimi üye tam sayısının salt çoğunluğun altına indiği için düştüğünü söyledi . Okay , yine aynı şekilde Samsun İl Yönetimi de düştüğünü söyledi . MYK ' nın İstanbul İl Başkanlığı görevine Berhan Şimşek ' in getirilmesine karar verildiğini bildiren Okay , Kılıçdaroğlu ' nun önerisi
ile Gürsel Tekin ' e ise MYK seçilmesi için Parti Meclisi ' ne önerilmesi kararı alındığını ifade etti . Okay , Samsun İl Yönetimi ile ilgili olarak ise MYK ' nın kendi bünyesinde yeni bir değerlendirmede bulunacağını ve atamada bulunacağını kaydetti .
Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Okay , Berhan Şimşek ' in atanmasının oybirliği ile gerçekleştirildiğini söyledi . Okay iki ayda bir toplanan PM ' nin daha kısa sürede toplanarak bu konuda seçimini yapacağını bildirdi . Medyanın hiçbir partinin içişleri ile ilgilenmediği belirten Okay , medyanın CHP ' nin içişleri ile yakından ilgilenmesini ise eleştirdi . Okay , tartışmaların sona ermesi için böyle bir karar aldıklarını söyledi . Bir gazetecinin Gürsel Tekin ' in Parti Meclisi tarafından daha önce MYK
üyeliğine seçilmediğinin hatırlatılması üzerine Okay , Kılıçdaroğlu ' nun önerisinin PM tarafından kabul edileceğine inandığını , PM ' nin Kılıçdaroğlu ' nun elini rahatlatacak tavır sergilediğini belirterek bu konuda herhangi bir risk görmediklerini ifade etti . Okay , MYK ' da gerek Şimşek ' in gerekse Tekin ' in yeni görevlerine ilişkin herhangi bir karşı görüş olmadığını kaydetti .
İsrail ' in Mavi Marmara Gemisine yaptığı saldırıya ilişkin inceleme komisyonunun kuracağının hatırlatılması üzerine Okay , konunun bağımsız komisyon tarafından ele alınması gerektiğini ifade etti . İran ' ın da Gazze ' ye iki yardım gemisi göndereceğini belirten Okay , Türkiye ' nin peşin olarak angaje olduğunu ifade etti .
Anayasa Mahkemesi raportörü Osman Can ' ın anayasa değişikliği paketine ilişkin yüksek mahkeme verdiği kararın Resmi Gazete ' de yayınlanmayacağına ilişkin açıklamalarının hatırlatılması üzerine Okay , " Anayasamız çok açık . Anayasamızda 138 . maddesinde ' Hiçbir kişi ya da kuruluş yargı kararlarının uygulanmasını erteleyemez ve geciktiremez ' diyor . Bir hukuk devletinden herkes bunu içine sindirmek zorunda . Daha pratik bir yol var . Anayasa Mahkemesi ' ni lağvedelim ; böyle bir hukuksuzluğun savunucusu olamaz "
dedi .
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ' ın ' TSK artık CHP ' nin arka bahçesi değil ' sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Okay , bu sözlerin TSK mensuplarına için çok büyük haksızlık olduğunu söyledi . TSK ' nın hiçbir parti ile özdeşleştirilemeyeceğini belirten Okay , " TSK ' yı yıpratan bir açıklamayı hele hele bunu bir Başbakan Yardımcısının öne sürmesini hiç yakıştıramadım . TSK ' da görev yapan bu ülkenin evlatlarıdır . Yakışıksız bir üsluptur " diye konuştu .