Adalet Bakanı Ergin: Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesindeki olaylarla bugünküler örtüşüyor

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, artan terör olayları ile ilgili olarak, "Türkiye'nin geleceğe dönük, demokrasisinin standardını yükseltme ve reformları

  Adalet Bakanı Sadullah Ergin , artan terör olayları ile ilgili olarak , " Türkiye ' nin geleceğe dönük , demokrasisinin standardını yükseltme ve reformları ilerletme noktasında kat ettiği yolculuğunu bu tür girişimler engelleyemeyecek . " dedi . Ergin , terörle uğraşmak isteyen unsurlarla gerektiği gibi mücadele edileceğini söyledi .

Ergin , Kahramanmaraş Arsan Otel çıkışında , gazetecilerin sorularını cevaplandırdı . Artan terör olayları ve eksek kayması tartışmaları ile değerlendirmede bulunan Ergin , " Başbakan da ifade etti . Türkiye ' de ne zaman dönüşüm , açılım , reform politikası uygulansa Türkiye ' nin idari yapısında , hukuk alt yapısında değişiklik gündeme gelse maalesef bunu engellemek isteyenler bu tür hareketlere müracaat ediyorlar . " diye konuştu .

2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini hatırlatan Ergin , " O referandum öncesinde yaşadığımız hadiseleri hatırlarsak bu noktadaki çabalarla örtüştüğünü göreceğiz . Türkiye ' nin geleceğe dönük , demokrasisinin standardını yükseltme ve reformları ilerletme noktasında kat ettiği yolculuğunu bu tür girişimler engelleyemeyecek . Bunlar daha önce denenmiş yöntemler . Biz insanımızın hak etiği standartları ona kazandırmaya çalışıyoruz ama ısrarla terörle uğraşmak isteyen , terör yaratmak isteyen unsurlarla da gerektiği gibi mücadele edilecek . " açıklamasında bulundu .

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ' ın yargıya müdahale ettiğini ortaya koyan ses kayıtları ile ilgili olarak yorum yapmaktan kaçınan Bakan Ergin , " Konu şuan yargıda soruşturma aşamasında . Bu noktada ben bir değerlendirme yapmak istemiyorum . Her şey milletimizin gözü önünde , kamuoyunun nezaretinde cereyan ediyor . Gelişmeleri sabırla izleyeceğiz . Yargıya intikal etmiş konudur . Sonucunu bekleyelim . " cevabını verdi .