Denizli İl Özel İdare Genel Sekreteri Oklu: Yolsuzluk iddiaları asılsız

Denizli İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Rayif Kurşunoğlu ve arkadaşlarının geçen haftaki, kurumlarında yolsuzl

  Denizli İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu , Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Rayif Kurşunoğlu ve arkadaşlarının geçen haftaki , kurumlarında yolsuzluk ve usulsüzlük olduğu şeklindeki iddialarının asılsız olduğunu söyledi . Oklu , Özel İdare ' nin daire müdürleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında , kurumları hakkındaki dokuz iddiaya cevap verdi .

İl Özel İdare ' nin daha önce yatırımcı bir kurum değilken yatırımcı hale geldiğini ifade eden Genel Sekreter Oklu , otomasyon sisteminin usulsüz ihale edildiği ve İçişleri Bakanlığı ' nın verdiği programın kullanılmadığı iddialarına karşılık , ilgili kanun gereğince üç firmaya davet gönderilerek usulüne uygun şekilde ihale yapıldığını açıkladı . Özel idare yapısı ve e-Denizli projesinin diğer uygulamalarıyla teknik olarak uyumlu olup olmadığının tespiti amacı ile firmalardan programlarını tanıtmalarının istendiğini belirten Oklu , " Tanıtım çalışmaları sonucunda Belsa firmasının yazılımının kurumumuzun ihtiyaçlarına ve e-Denizli projesinin devam eden diğer uygulamalarına teknik olarak en uygun yapıda olduğu değerlendirildiğinden alımı yapıldı . Bakanlığın bahsedilen e-İçişleri yazılımı , kurumumuz tarafından geliştirilmeye çalışılan kurumsal otomasyon programından çok farklı olup modüllerden hazır olanlar , kurum içinde kullanılmaya devam etmektedir . " dedi .

Adem Oklu , Pamukkale ' de kiraya verilen işyerine ilişkin iddialarla ilgili olarak ise mahkemenin , kanuni takibat sonucunda suç unsuru bulunamadığına karar verdiğini aktardı . Hizmet alımı ile temizlikçi olarak alınanların başka işlerde çalıştırıldığı iddiasına da , " Bu kişiler zaman zaman diğer işlerde , idarenin ve vatandaşların işlerinin aksamaması , evrak gidiş gelişi doğrultusunda kamu yararına uygun olarak çalıştırılmaktadır . " şeklinde cevap verdi .

5302 sayılı kanun gereği daha önceki İl Özel İdare müdürlüklerinde kadroların dondurulduğunu vurgulayan Oklu , ' ' Yasa gereği artık personel müdürlüğü diye bir birim yok , İnsan Kaynakları Müdürlüğü var . Onun görev alanları farklı . Personel müdürlüğü kadrosundaki arkadaşımız , emekli oluncaya kadar orada kalacak . İlgili arkadaşlarımızın hepsi de 20-25 yıllarını doldurmuş durumda . Birkaç yıl sonra emekli olacaklar . Bilgi , deneyim ve becerisi olan arkadaşlarımızın aynı müdürlüklerde devam etmesini kamu yararı adına uygun gördük . " diye konuştu .

Diğer iddiaların da doğru olmadığını örneklerle açıklayan İl Özel İdare Genel Sekreteri Oklu , " İdaremizin iş ve işlemleri her yıl mülkiye müfettişleri tarafından denetlenmekte . Ayrıca idaremizde üç iş denetçisi var . Her sene üç Sayıştay denetçisi gelip bütün işlemlerimizi kontrol ediyor . Geçen sene hem bunlar hem mülki başmüfettişimiz geldi . Bütün ihale dosyalarımızı , bütün kalemleriyle tek tek incelediler . Allah ' a şükürler olsun ki iş ve işlemlerde en ufak bir kusur bulunmadı . ' ' dedi . En küçük kusurlarda dahi ihalelerin iptal edildiğini vurgulayan Oklu , şunları kaydetti : " Geçen yıl yaptığımız ihalelerde iptal ettiğimiz şirketlerin Kamu ihale Kurumu ' na başvurularının hiçbiri idaremiz aleyhine sonuçlanmamıştır . Yaklaşık 250-300 ihale yapılmaktadır . En ufak bir risk gördüğümüz ihaleyi iptal ediyoruz . "