Kırıkkale'de Süne Ve Kımıl İle Mücadele Toplantısı

Kırıkkale'de "Süne ve Kımıl" ile ilgili mücadele toplantısı düzenlendi.

Ticaret Borsası, İl Tarım Müdürlüğü ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından ortaklaşa düzenlenen toplantıda Kırıkkale'deki tarım arazilerinin yüzde 30'nun süne ve kımıl zararları nedeniyle risk altında olduğuna dikkat çekildi.
Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şube Müdürü Ekrem Şengül, Kırıkkale'deki ekili alanların yüzde 30'unun süne zararlısı riski altında olduğunu söyledi.
İlaçlama çalışmalarının başladığını dile getiren Ekrem Şengül, risk altında bulunan 300 bin dekarlık alanın ilaçlanması gerektiğinin, bunun mahsul kalitesi ve rekoltesi konusunda çiftçinin yararına olacağının altını çizdi.
Çiftçilerin ilaçlanan alanlardan alınan ürünle, ilaçlanmayan alanlardan alınan ürünü karıştırmaması gerektiğine de işaret eden Şengül, 2 Haziran'da başlayan ilaçlama çalışmalarının periyodik olarak 20 Haziran tarihine kadar devam edeceğini söyledi.
TMO'nun bu yılki çalışmaları ve alım politikaları hakkında açıklamalarda bulunan TMO Şube Müdürü Muharrem Belen ise, "Hububat alımı, önceki yıllarda olduğu gibi Balışeyh, Çerikli, Keskin, Karakeçili, Şube Merkezi ile Kalecik, Delice, Çelebi ve Sulakyurt ilçelerinde yapılacak. Ürün bedellerinin ödeme süresi ürün teslimatına müteakip bir ay içerisinde ürün teslimatını banka kartı ile yapan üreticilere ise 10 gün önce erken ödeme yapılacaktır. İsteyen üreticiler emanetteki ürün bedelinin yüzde 30'u kadar
avans veya kredi kullanabileceklerdir. Ancak bu durumda emanetteki ürün 2 aydan önce iade edilmeyecektir" dedi.
Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, Meclis Başkanı Bülent Gürbüztürk, Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şube Müdürü Ekrem Şengül ve TMO Şube Müdürü Muharrem Belen'in katıldığı toplantıda, süne ve kımıl zararlılarıyla mücadelede, anız katılmaması, ürün kalitesi ve üreticilerin dikkat etmesi gereken noktalar olarak belirtildi.