İsrail'in Saldırısı, Nato Parlamenterler Asamblesi'nde De Gündeme Geldi

NATO Parlamenterler Asamblesi Akdeniz ve Ortadoğu Özel Grubu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, İsrail'in gözardı edilmesi mümkün olmayan bu davranış tarzının, bölgesel ve uluslararası barış ve istikrara karşı ciddi bir tehdit niteliğinde olduğunu bildirdi

İsrail'in Saldırısı, Nato Parlamenterler Asamblesi'nde De Gündeme Geldi
  NATO Parlamenterler Asamblesi Akdeniz ve Ortadoğu Ö ; zel Grubu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem , İsrail ' in gö ; zardı edilmesi mü ; mkü ; n olmayan bu davranış tarzının , bö ; lgesel ve uluslararası barış ve istikrara karşı ciddi bir tehdit niteliğinde olduğunu bildirdi .
NATO Parlamenterler Asamblesi Riga İlkbahar Toplantısı ' nın bugü ; nkü ; Genel Kurul oturumunda bir konuşma yapan Erdem , Gazze ' ye insani yardım taşıyan gemilere İsrail tarafından dü ; zenlenen saldırıyı Genel Kurul ' un gü ; ndemine taşıdı . Olayda 10 ' dan fazla kişinin hayatını kaybettiğinin , yaklaşık 50 kişinin de yaralandığının rapor edildiğini belirten Erdem , İsrail Silahlı Kuvvetleri ' nin saldırısının uluslararası sularda gerç ; ekleştiğine işaret etti . Uluslararası yardım misyonunun , 30 ' u aşkın ü ; lkeden yü ; zlerce
kişinin yer aldığı sivil toplum gruplarınca , uluslararası eşgü ; dü ; m altında organize edildiğini belirten Erdem , ' Bu saldırı , başta 4 . Cenevre Konvansiyonu olmak ü ; zere uluslararası hukukun ve BM şartında yer alan temel hü ; kü ; mlerin ihlali mahiyetindedir . İsrail hü ; kü ; meti tutukladığı kişileri biran ö ; nce serbest bırakmalıdır . Gö ; zardı edilmesi mü ; mkü ; n olmayan bu davranış tarzı , bö ; lgesel ve uluslararası barış ve istikrara karşı ciddi bir tehdit niteliğindedir ' ifadelerini kullandı .
BM Genel Sekreteri , AP Başkanı ve AB Yü ; ksek Temsilcisi ile diğer birç ; ok uluslararası ö ; rgü ; tü ; n ve dü ; nyanın ç ; eşitli yerlerinden birç ; ok ü ; lkenin , ç ; eşitli aç ; ıklamalar yaparak bu olayı kınadıklarını kaydeden Erdem , bu gelişmenin , bö ; lgenin gü ; venlik ve istikrarını olumsuz yö ; nde etkileyeceğini vurguladı .
Ö ; te yandan BM Gü ; venlik Konseyi ' nin olağanü ; stü ; oturum yaptığı bu olayı tartışmak ü ; zere Kuzey Atlantik Konseyi ' nin de toplanacağı bildirildi .