ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Esat Koç: Dünyayı sarsan ekonomik kriz bizi de etkiledi

Ereğli Sac Tüccarları AŞ (ESTAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Esat Koç, dünyayı sarsan ekonomik krizden olumsuz etkilendiklerini söyledi.

Şirket binasında

  Ereğli Sac Tüccarları AŞ ( ESTAŞ ) Yönetim Kurulu Başkanı Esat Koç , dünyayı sarsan ekonomik krizden olumsuz etkilendiklerini söyledi .

Şirket binasında basın toplantısı düzenleyen Koç , geçtiğimiz Cumartesi gerçekleştirdikleri şirketin mali genel kuruluna şirket ortaklarının yüzde 99 katılımının , yönetim olarak doğru yolda ilerlediklerinin göstergesi olduğunu kaydetti . Şirket ortaklarının ortaya koyduğu tablonun , üstlendikleri görevi doğru yaptıklarına yönelik rahatlama sağladığını savunan Koç şöyle dedi :

" ESTAŞ Yönetim Kurulu ' na seçildiğimiz dönemde dünyayı ve ülkemizi saran ekonomik kriz , elbette şirketimizi de olumsuz etkilemişti . Krizin etkisiyle , Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları TAŞ ' a ( ERDEMİR ) , bazı teminatlarımızı yerine getiremediğimizden , 2 milyon 500 bin lira borçlanmıştık . Yönetimimiz , gerek kur farkından , gerekse bazı art niyetli ortaklarımızın şirkete olan borçlarını ödememelerinden doğan bu açığa 6 yönetim kurulu üyemiz kefil oldu . Ardından da her onurlu tüccarın yapacağı şekilde oluşan borcu bir yıl içinde ödedik . Buna karşılık şirketimize iyi niyet gösteren ERDEMİR ile kurulan sağlam temellerin , karşılıklı olarak bundan sonra da devam edeceğinden şüphemiz yoktur . "