The Economist CHP’yi yalanladı - POLİTİKA

CHP’li Altay’ın ‘Dünyanın en zengin 8. Başbakanı Erdoğan’ iddiasına The Economist’ten jet yalanlama geldi. AK Partili Bozdağ da ‘Haber çakma sitelerden alınmış’ dedi.



CHP’li Altay’ın ‘Dünyanın en zengin 8. Başbakanı Erdoğan’ iddiasına The Economist’ten jet yalanlama geldi. AK Partili Bozdağ da ‘Haber çakma sitelerden alınmış’ dedi.

Meclis’teki Anayasa değişiklik teklifi görüşmeleri sırasında malvarlığı tartışması yaşandı. Anayasa değişiklik teklifinin 21’nci maddesinin görüşüldüğü sırada CHP Sinop Milletvekili Engin Altay’ın Başbakan Tayyip Erdoğan’ın malvarlığıyla ilgili iddiası tartışmalara neden oldu. Altay, The Ekonomist dergisine göre, Erdoğan’ın dünyanın en zengin 8. Başbakanı olduğunu savundu.

Altay’ın bu iddiasına The Economist’ten jet yalanlama geldi. Derginin Türkiye Temsilcisi Amberin Zaman, ‘’Merkezi Londra’da olan The Economist Dergisi, herhangi bir zamanda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, dünyanın en zengin liderleri arasında yer aldığına ilişkin bir yayın yapmamıştır’’ dedi. Zaman, şunları söyledi: “CHP milletvekili böyle bir bilgiye nereden ulaşmış bilemem. Ama tümüyle hayal ürünüdür. The Economist Dergisi, herhangi bir zamanda, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Tayyip Erdoğan ile ilgili, dünyanın en zengin liderleri arasında yer aldığına ilişkin bir yayın yapmamıştır. Böyle bir bilgiye de biz sahip değiliz.’’

Forbes Türkiye Dergisi Yazı İşleri Müdürü Eyüp Karagüllü, dünyanın en zenginleriyle ilgili olarak mart ayında açıklanan listede, Başbakan Erdoğan’ın adının geçmediğini ifade etti. Karagüllü, ‘’Martta açıkladığımız listede Başbakan’ın adı geçmemektedir. O liste iş adamalarını kapsayan bir araştırmadır. Forbes’in ABD’de yayınlanan dergisinde de böyle bir açıklama ya da araştırma yer almamaktadır. Bu bilgi bize ait değildir’’ dedi.

İddialara ilişkin AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ da “Ekonomistin internet sitesinde böyle bir haber yok, çakma sitelerden alınmış” dedi. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı da Başbakanın tüm hesaplarının şeffaf olduğunu ve kuruşu kuruşuna hesabının verildiğini söyledi.

 

Star Gazete