Mahkumlar sahada kapıştı, şampiyon memurlar koğuşu

Bursa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından düzenlenen 'Herkes İçin Futbol (HİF) Turnuvası'nda memur

Bursa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından düzenlenen 'Herkes İçin Futbol (HİF) Turnuvası'nda memur tutuklu ve hükümlülerden oluşan B5 Koğuşu birinci oldu.

Yaklaşık 3 ay önce başlayan turnuva çekişmeli maçlara sahne oldu. Turnuvada dereceye giren takımlara ödül töreni öncesi birinci takımla Bursaspor'un şöhretler takımı karşılaştı. Bursa Başsavcısı Sait Gürlek, Bursa E Tipi Cezaevi Müdürü Abdulkadir Öztüfekçi, Bursaspor'un eski futbolcuları ile tutuklu ve hükümlülerin heyecan içerisinde izlediği maçta, şöhretler karması cezaevi birinci takımını adeta gole boğdu. Bursaspor Şöhretler Karması ile Ceza İnfaz Kurumu şampiyonu B5 koğuşunun maçı nefesleri kesti.

Şampiyon B5 koğuşuna kupasını Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek verdi. Ayrıca turnuvaya katkı sağlayan kurum ve kuruluşlarda plaket ile ödüllendirildi. Bursa E Tipi Cezaevi Müdürü Öztüfekçi, "Amacımız mahkumların kaynaşmasını sağlamak ve onların spor yapmasına imkan sağlamaktı." dedi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek ise turnuvada cezaevi halı sahasının heyecanlı maçlara ev sahipliği yaptığını söyledi.

Turnuva süresince cezaevinin halı sahasında toplam 120 maç oynandı. Turnuva sayesinde 3 bin 600 tutuklu ve hükümlü, spor yapma imkanı buldu. Turnuva, 450 lisanslı yetişkin tutuklu ve hükümlünün oluşturduğu 32 koğuş futbol takımı arasında gerçekleştirildi. Turnuvada mücadele eden takımlar, birinci grup müsabakalarında puanlama esasına göre mücadele etti.