Adlî Tıp: Hilmioğlu'nun hastalığı, cezaevinde kalmasına engel teşkil etmez



İkinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun sağlık durumunun cezaevinde kalmasına engel olmadığı ortaya çıktı.
...



İkinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun sağlık durumunun cezaevinde kalmasına engel olmadığı ortaya çıktı.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı'na bağlı Gastroenteroloji Bilim Dalı'nda tedavi gören Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu hakkında Adli Tıp Kurumu'nca düzenlenen rapor, davanın görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştı. Raporda, Adli Tıp Genel Kurulu'nun 28 Ocak 2010 tarihli oturumunda bilirkişi olarak davet edilen İÜ İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Gastroenterohepatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çetin Karaca'nın aynı tarihli raporuna yer verildi. Bu raporda, hepatit B virüsüne bağlı karaciğer sirozu tanısı ile hastanın yatmakta olduğu İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Gastroenteroloji Servisi ve diğer merkezlerde saptanan bulgu ve yapılan tetkiklerin değerlendirildiği belirtildi.
Hastanın fiziki muayenesinde karaciğer sirozunun periferik yetersizlik bulguları tespit edilmemiş olduğu, hepatomegalisi olmadığı, splenomegalisi mevcut olduğu, sağ göz kısmında ve sağ ağız komissüründe hafif zaaf tespit edildiği kaydedildi. Raporun sonuç bölümünde de kronik karaciğer hastalığı olan Hilmioğlu'nun, halihazırda Child-Pugh sınıflamasına göre siroz hastalığının A evresinde bulunduğu vurgulandı. 'Hastalık tablosunun bu haliyle cezaevi şartlarında hayati tehlike oluşturacağına dair tıbbi bulgu tespit edilmediği, hastalığı nedeniyle 2 ayda aralıkla bir üniversite hastanesi hepatoloji bölümünde takiplerinin yaptırılmasının uygun bulunduğu' ifadelerine yer verildi.
Öte yandan, Hilmioğlu'nun yattığı İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından mahkemeye gönderilen yazıda da sanığın savunmasının alınabilmesi için duruşma salonuna bir doktor eşliğinde ambulansla getirilip götürülmesi ve doktorun da duruşma salonunda bulunması gerektiği belirtildi. Sanığın savunmasını oturarak yapması ve 45 dakikada bir 15 dakika mola verilmesi gerektiği ifade edilen yazıda, savunmasının bir günden fazla sürmesi halinde aynı işlemlerin diğer günlerde de yapılmasının uygun olacağı kaydedildi.
İSTANBUL AA

Zaman