Niğdeli öğrenciler 5 yıldızlı otellerde çalışacak

Niğde Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar, turizm sektöründe nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak için kurulan Niğde Anadolu Otelcilik ve Turiz

Niğde Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar, turizm sektöründe nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak için kurulan Niğde Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinin, Antalya'daki okullara staj için gideceklerini söyledi.

Niğde Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri, okullarını tanıtmak amacıyla Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar ve davetlilere öğle yemeği verdi.

Programda konuşan Niğde Milli Eğitim Müdürü Yaşar, turizm sektörünün ciddi bir eleman ihtiyacı olduğunu vurguladı. Yaşar, "Öğrencilerimiz okulumuzda aldığı eğitimleri Antalya'daki 5 yıldızlı otellerde uygulama imkânı bulacak ve cep harçlıklarını kazanacaklardır. Bu gençlerimiz, iş garantili bir mesleğe sahip olacak ve aranılır eleman olacaklardır. Kendilerine başarılar diliyorum." dedi.

Niğde Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Murat Konur da bu yıl turistlik bölgelerdeki beş yıldızlı otellere 53 stajyer öğrenci göndereceklerini söyledi. Antalya'daki turistik otellerin öğrencileri staj için istediklerini belirten Konur, "Antalya'daki 5 yıldızlı otellerde staj yapacak olan öğrencilerimiz, asgari ücretin üçte ikisi kadar maaş alacaklar." şeklinde konuştu.

Niğde Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin turizm sektörüne eleman yetiştiren bir okul olduğunu söyleyen Okul Müdürü Konur, "Okulumuz şu anda Yiyecek Hizmetleri ve Seyahat-Konaklama alanlarında eğitim vermektedir. 10. sınıf öğrencilerimizin okulları bitiyor ve bugün onları Antalya'ya staj için uğurluyoruz" diye konuştu.

Yiyecek-İçecek Hizmetleri öğretmeni Güler Tuna Dündar ise öğrencilerin turizm sektörünün istediği nitelikte eğitim aldıklarını ve bu eğitimleri uygulamalı olarak yapabildikleri alanlara sahip olduğunu söyledi. Öğrencilerin Niğde'deki otellerde de staj yaptığını söyleyen Dündar, şöyle dedi: "Öğrencilerimiz, Niğde'deki otellerde başarıyla stajlarını tamamladı. Başarılı çalışmaları ile göz dolduran öğrencilerimizi Antalya'daki 5 yıldızlı otellere staj için yolcu etmenin mutluluğunu yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar, Müdür Yardımcısı Mesut Alkan, şube müdürleri Ali Karaköse, Mustafa Yiğit, Fatih Altan'ın da bulunduğu tanıtım yemeğinden ve sunumundan öğrenciler tam not aldı.

Yemekten sonra Niğde Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri, davetliler tarafından Antalya'ya yolcu edildi.