Burdur'un su kaynağı İnsuyu'ndaki 100 kaçak bina yıkılacak

Burdur-Antalya karayolunun ikiye böldüğü İnsuyu Ovası'nda bulunan 100'e yakın kaçak yapının Burdur Belediyesi tarafından yıkılacağı bildirildi. Kaçak

Burdur-Antalya karayolunun ikiye böldüğü İnsuyu Ovası'nda bulunan 100'e yakın kaçak yapının Burdur Belediyesi tarafından yıkılacağı bildirildi. Kaçak yapı yapanlar hakkında para cezası uygulayacak olan belediye, savcılığa da suç duyurusunda bulunacak.

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, İnsuyu Mevkii ve Şehir içindeki kaçak yapıların yıkımına önümüzdeki günlerde başlanacağını açıkladı. Ruhsata bağlanmayan binaların yıkım kararları olduğunu belirten Akkaya, "Ruhsata bağlanıyorsa bu konuda vatandaşlara süre veriliyor. Ruhsata bağlayamıyorlarsa o zaman yıkım kararı çıkıyor. İmar Kanunu'nun 42. maddesine göre metrekaresine göre para cezası uygulanıyor. Kaçak yapı kaç metrekare ise o kadar para cezası uygulanıyor. Yine İmar Kanunu'nun 184. maddesine göre haklarında suç duyurusunda bulunuluyor. Ayrıca bu işi yaptığı için yasal olarak cezalandırılıyor vatandaş. Ancak bu ceza yıkımı engellemiyor. O yıkım mutlaka gerçekleştirilecek." diye konuştu.

Burdur Belediyesi'nin yasal bir zorunluluğu yerine getireceğini kaydeden Başkan Akkaya, gerek şehir içinde gerekse de mücavir alanda yapılaşmanın yasak olduğu yerlerde bu yıkımların gerçekleştirileceğinin altını çizdi.

İnsuyu Ovası'nın Burdur'un su havzası olduğunu ifade eden Başkan Akkaya, o bölgedeki yapılaşmanın kesin olarak yasak olduğunu hatırlattı. Akkaya, İnsuyu Ovası ve şehir içindeki kaçak yapı sayısının şu anda 100'den fazla olduğunu da sözlerine ekledi.