Asker oğlunun mektubunu okuyabilmek için 50 yaşından sonra okuma öğrendi

Adana'da yaşlı bir kadın, Şırnak'ta askerlik yapan oğlunun mektuplarını okuyabilmek için 3 ayda okuma yazma öğrendi.

Adana'da hiç okula gidemeyen Gü

Adana'da yaşlı bir kadın, Şırnak'ta askerlik yapan oğlunun mektuplarını okuyabilmek için 3 ayda okuma yazma öğrendi.

Adana'da hiç okula gidemeyen Günay Öztürk, Şırnak'ta vatani görevini yapan oğlunun gönderdiği mektupları okuyabilmek için 50 yaşından sonra okuma-yazma öğrendi. Halk Eğitim Merkezi gözetiminde Soroptimist Kulübü İş ve Meslek Kadınları Derneği tarafından okuma-yazma bilmeyen kadınlar için İsmet İnönü İlköğretim Okulu'nda düzenlenen okuma-yazma kursuna gidenlere sertifikaları verildi.

Sertifika alanlardan Günay Öztürk, askerdeki oğlundan gelen mektupları okuyabilmek için kursa katıldığını söyledi. "Allah'a şükürler olsun geç de olsa okuma yazma öğrendim" diyerek sevincini ifade eden Öztürk, "Oğlum Şırnak'ta çatışma bölgesinde askerlik yapıyor. Artık ondan gelen mektupları okuyabileceğim. Onun bana neler yazdığını kendim okuyacağım. Daha önce küçük oğlum, eşim okuyordu mektupları artık ben okuyacağım" şeklinde konuştu. Kursa geç başladığı için bazen hata yaptığını belirten Öztürk, "Hatam varsa kusura bakmayın." dedi.

Kursa katılanların en yaşlısı Ayşe Mardin (74) ise "Bugüne kadar ne çocuklarımdan ne de torunlarımdan gelen mektupları okuyamadım. Öyle boş boş baktım gelen mektuplara ama bundan sonra mektup gelirse ben okuyacağım." dedi. Türkçe mealden Kur'an-ı Kerim hatmi yapmak için kursa kaydolduğunu anlatan Ayşe Mardin, artık okuma- yazma bildiği için yanlış otobüslere de binmediğini söyledi.

Bir başka kursiyer ise, valilik toplantı salonunda yapılan diploma töreninde ilk sınavını verdi. İmmihan Kutlu, kürsüye çıkarak daha önce hazırlanan konuşma metnini okudu. Yer yer zorlansa da konuşmasının ardından törene katılanlar tarafından alkışlanan Kutlu, "Bu imkanı bize verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Adana Valisi İlhan Atış ise okuma-yazma öğrenmenin özellikle kadınlar için çok önemli olduğunu belirtti. Atış, "Herhangi bir toplumun kadınları cahilse, o toplum cahildir. Herhangi bir toplumun kadınları cahilse, toplumun geleceği yoktur. Kadınları cahil olan toplumda, çocuklar suça da bulaşır şiddete de, öyleyse 'Cennet anaların ayaklarının altındadır' ve Analar başımızın tacıdır' sözünü gerçekleştirelim. Okuma - yazma bilmeyen kadınlarımızın, okuma-yazma öğrenmelerini sağlayalım." ifadesini kullandı.

Daha sonra kursu başarıyla bitiren 25 kursiyere, Vali İlhan Atış, eşi Birsen Atış ve törene katılan diğer protokol üyeleri tarafından sertifikaları verildi.