Türkiye'de son 10 yılda 47 bin kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti

Giresun Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürü Şentürk Külekçi, "Trafik kurallarına uyma konusunda mutlaka duyarlı ve sorumlu bir toplum olmak zor

Giresun Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürü Şentürk Külekçi, "Trafik kurallarına uyma konusunda mutlaka duyarlı ve sorumlu bir toplum olmak zorundayız." dedi. Külekçi, Türkiye'de son 10 yılda yaklaşık 6 milyon trafik kazasının meydana geldiğini, bu kazalarda da 47 bin 100 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Trafik Haftası nedeniyle Atapark'ta tören düzenlendi. Törende yaptığı konuşmada Külekçi, yapılan hukuki ve cezai düzenlemelerin trafik kazalarını çok az oranda engellediğine işaret etti. Külekçi, bu nedenle tüm toplumun trafik problemleri ile sorumluluk hissetmelerini ve tüm kurallara uymak suretiyle güvenli bir trafik ortamının oluşmasına katkıda bulunması gerektiğinin altını çizdi.

Giresun'da son üç yıldır sürdürülen etkin çalışmalar sonucu meydana gelen trafik kazası sayının azaldığını dile getiren Külekçi, şu bilgileri verdi: "Giresun'da son üç yıldır yürütülen etkin çalışmalar neticesinde kontrol edilen araç sayısı, 2007 yılında 97 bin 264 iken, 2008 yılında bu sayı 104 bin 218'e, geçtiğimiz sene de 132 bin 434'e çıktı. Öte yandan ilimizdeki kaza sayısı da 2007 yılında 2 bin 791 iken, 2008 yılında bin 408, geçen yıl da bin 350 olarak gerçekleşti.Giresun'daki kaza sayısında büyük oranda düşüş gerçekleşti."

Kazaların önlenmesi noktasında kendilerinin gayretleri yanı sıra toplumun da desteğine ihtiyaç duyduklarını aktaran Külekçi, şöyle devam etti: "Trafik kurallarına uyma konusunda mutlaka duyarlı ve sorumlu bir toplum olmak zorundayız. Mutlaka ve mutlaka sorumluluğum paylaşılması gerekmektedir. Lütfen hız limitlerine uyalım. Alkollü iken araç kullanmayalım. Emniyet kemerlerimizi bağlamadan yola çıkmayalım."

Törende, yılın sürücüleri ile çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Vali Mustafa Yaman, törende bir kız öğrenci ile hazırlanan pastayı kesti. Vali Yaman daha sonra hazırlanan trafik standını gezerek, ilgililerden bilgiler aldı.

Törene, Vali Yardımcısı Osman Demir, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Emniyet Müdür Yardımcısı Bilal Bostancı, Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı personeli, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.