İzmir'deki 'göç çocukları' sertifikalı oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Kardeş Aile Projesi kapsamında göçle gelen ailelerin ilköğretim çağındaki çocuklarına yönelik "Güven

  İzmir Büyükşehir Belediyesi ' nin hayata geçirdiği Kardeş Aile Projesi kapsamında göçle gelen ailelerin ilköğretim çağındaki çocuklarına yönelik " Güven Adası ' na Yolculuk " adlı eğitim programı , ikinci mezunlarını da verdi . Narlıdere ilçesindeki İnönü İlköğretim Okulu ' nun ardından Karabağlar ' daki Seniha-Hasan Saray İlköğretim Okulu ' nda da uygulanan program , öğrenci ve velilerden büyük ilgi gördü .

Grup çalışmalarına katılarak bireysel haklarını öğrenen ve aktif bir sosyalleşme süreci yaşayan öğrenciler için katılım belgesi töreni düzenlendi . Tören dolayısıyla Seniha-Hasan Saray İlköğretim Okulu öğrencileri , dans ve müzik gösterileri sundu . Eğitim programına katılanlar , hazırladıkları " Dostluk " temalı tiyatro gösterisini sahneledi . Okul Müdürü Güneş Öztürk , proje dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi ve Kardeş Aile ekibine teşekkür etti .

Kardeş Aile Proje ekibi , eğitimler sırasında çocukların sosyalleşme süreçlerinde haklarını öğrenmeleri ve bir sosyal grup olarak aile kavramını incelemeleri gibi amaçlara yönelik çalışmalar yapıyor . Çocukların demokrasi bilinci geliştirmesi , kitle iletişim araçları ve kullanımı konularında bilinçlendirilmesi için uğraşılıyor . Ayrıca çocuk istismarı ve ihmali konularında farkındalık ve korunma potansiyellerini güçlendirme gibi hedefler gözetiliyor .