Gaziantepli bin kişi, Filistin'e gitmek için valiliğe dilekçe verdi

Gaziantep'te faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Filistin'e gönüllü gitmek için imza kampanyası başlattı. Kısa sürede bin kişiye ulaşan imzala

Gaziantep'te faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Filistin'e gönüllü gitmek için imza kampanyası başlattı. Kısa sürede bin kişiye ulaşan imzalar, dilekçeyle Gaziantep Valiliği'ne sunuldu.

'İyilik İçin Ben de Varım' isimli kampanyaya Gaziantepliler ilgi gösterdi. Kırkayak Parkı'nda toplanan sivil toplum kuruluşları, Filistin'e yardım götüren gemideki Türk vatandaşlarını korumak için Gaziantep Valiliği'nden gelecek cevabı bekliyor.

Kırkayak Parkı'nda toplanan yaklaşık bin kişi, ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile Valilik makamına kadar yürüdü. Sloganlar eşliğinde kolkola yürüyen Gaziantepliler, yaklaşık 2 kilometre yürüdü. Dilekçeler, Gaziantep Valiliği'ne ve Suriye Konsolosluğu'na verildi.

İnsani Yardım Derneği (İHH) Gaziantep Şube Başkanı Şükrü Okudan,

"Vatandaşlarımız, kendi vatandaşlarını korumak için imza kampanyasına katıldı. Bu imzaları, Gaziantep Valiliği'ne ve Suriye Konsolosluğu'na verdik. Yaklaşık bine yakın imza toplandı. Vatandaşlarımız, gönüllü olarak Filistin'e gitmek istiyorlar." diye ifade etti.

Saldırıya maruz kalan Mavi Marmara yardım gemisinde bulunan Vehbi Rabbani Özberber'in oğlu Mehmet Şükrü Özberber de gönüllüler içinde yer aldı. Özberber, şöyle dedi:

"Biz insanlık için, insanlığın onuru için bir gemi çıkarttık. Mavi Marmara gemisinde benim babam da var. Onlara bir türlü ulaşamıyoruz. Ne telefonlar ne de uydu aracılığıyla ulaşamıyoruz. Fakat oradaki insanların morallerinin iyi olduğunu biliyoruz. Onlar orada bulunduğu sürece İsrail'e olan nefret artacak. İsrail'in terör çetesi olduğu ortaya çıkacak. Babama bir şey olmasından tabii ki korkuyorum. Yaralı mı, şehit mi oldu, hiç bir bilgimiz yok. Babam oraya şahit olmak için, bu onuru bize yaşatmak için gitti. Ayakta gelirse, şahit olarak gelecek, ayakta gelmezse de şehit olarak gelecek." Grup, dilekçelerin verilmesinin ardından tekrar Kırkayak Parkı'na yürüdü.