Malezyalı siyaset bilimci: Terörü işgalci güçler ortaya çıkarır (Özel)

Malezyalı siyaset bilimci ve sivil toplum örgütü Uluslararası Adil Dünya Hareketi (JUST) Başkanı Dr. Chandra Muzaffer, terörü işgalci güçlerin ortaya

Malezyalı siyaset bilimci ve sivil toplum örgütü Uluslararası Adil Dünya Hareketi (JUST) Başkanı Dr. Chandra Muzaffer, terörü işgalci güçlerin ortaya çıkardığını ifade etti.

Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen 2010 Asya Medya Zirvesi'ne katılan Malezyalı siyaset bilimci Dr. Muzaffer, Cihan'a özel değerlendirmelerde bulundu. Masum insanları öldürmenin İslam ahlakına aykırı bir şey olduğunu ifade eden Dr. Muzaffer, "Dünyada sivil ve masum insanların öldüğü terör olaylarına Müslümanlar karışmışsa biz bunu şiddetle kınıyoruz. Çünkü, masum insanları öldürmek İslam ahlakında olmaya ve ona aykırı olan bir şeydir." dedi.

Dünyadaki terör olaylarının işgal sonucu körüklendiğini ifade eden Malezyalı siyaset bilimci, Irak'ta işgalden önce terör olmadığın örneğini veriyor. Sivil toplum örgütü JUST Başkanı, "Ama biz yine de insanların neden böyle bir şey yaptığının temellerine bakmak zorundayız. Örneğin Suudi Arabistan'a bakarsanız, ABD askerlerin Dhahran'da yerleşmesinde önce orada terör saldırılar yoktu. Dhahran'da 1996 saldırısını hatırlarsınız. Yine aynı şekilde Irak'ı örnek alalım. Irak'ta terörden bahsediyoruz, Irak'ta işgalden önce terör örgütleri yoktu. Her bir terör olayına baktığımızda orada güç ve egemenliği görürsünüz." ifadelerini kullandı.

Dr. Muzaffer şöyle devam etti: "Siz başkalarının topraklarını, su yollarını, stratejik deniz yollarını ve en önemlisi petrolünü kontrol edersiniz ve insanlar da bunu karşılığında size tepki gösterir. Onları aşağılarsınız, stereotipileştirmek istersiniz ve belirli Avrupa ülkelerde geniş ayrımcılığa maruz bırakırsınız ve bunları beklemeniz gerekir."

"AVRUPA'DAKİ MİNARE YASAĞI MÜSLÜMANLARI GÖRÜNMEZ YAPMAK İÇİNDİ"

Malezyalı siyaset bilimci ve sivil toplum örgütü Uluslararası Adil Dünya Hareketi (JUST) Başkanı Dr. Chandra Muzaffer Avrupa'daki Müslümanlara ve İslam'a karşı yapılan olumsuz olayları hatırlatarak, "Asırlar önce Avrupa'da hedef Yahudilerdi, şimdi ise hedef Müslümanlar. Minare olayına bakalım. Minare olayı ne anlama gelir. Minare olayı Avrupa'daki Müslümanları görünmez yapmak içindir." şenlinde konuştu.