Fakir ama girişimci vatandaşa SRAP kredisi

Antalya Muratpaşa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV)'nın verdiği kredilerle mesleği olan vatandaşlar iş yeri sahibi oluyor. 329

Antalya Muratpaşa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV)'nın verdiği kredilerle mesleği olan vatandaşlar iş yeri sahibi oluyor. 3294 sayılı yasa kapsamında herhangi bir sosyal güvencesi olmayan yoksul vatandaşlara Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında gelir getirici projelerle iş kapısı açılıyor.

Antalya'da yaşayan ve akciğer ameliyatı geçiren Şeref Şahin, SYDV'nin verdiği kredi ile çamaşırhane ve kuru temizleme dükkânı açtı. Sosyal yardımlaşma projesi kapsamında dükkânın açılışını Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş gerçekleştirdi. Bugüne kadar ilçelerinde 14 dükkân açtıklarını ifade eden Kaymakam Kocabaş, bu işyerlerinin içerisinde Börek salonu, güzellik salonu, hediyelik eşya, kuaför, laminant parke imalat ve montajı, ışık ve ses sistemleri dükkanlarının bulunduğunu aktardı.

Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, projenin amacının birkaç kişinin ortak işyeri açması olduğunu belirterek, "Bir kişiye 15 bin lira kredi veriyoruz. Ancak 10 kişi bir araya gelip 150 bin lira kredi alabilir. Birkaç kişinin birlikte başvurmasını bekliyoruz. Ancak böyle bir kredi veremedik. Sadece 15 bin liralık bireysel krediler verdik. Sanırım herhalde arkadaşlar birbirlerine güvenip bu tür projenin içerisine ortaklaşa giremiyorlar." dedi.

Çamaşırhane ve kuru temizleme dükkânına kavuşan 40 yaşındaki Şeref Şahin, bu projeyi Kaymakam Kocabaş'ın kendisine söylediğini belirterek, "Zaten 25 yıldır bu mesleği yapıyordum. Artık kendi dükkânımda çalışıp kazanacağım için mutluyum." ifadelerini kullandı.

KREDİYE BAŞVURU ŞARTLARI

Antalya Muratpaşa Kaymakamlığı SYDV'nin verdiği krediyi alabilmenin şartları şöyle: 1990 model üzeri araç sahibi olmamak, SSK, Bağkur veya Emekli Sandığı'nda sigortası bulunmamak, üzerine gayrimenkul veya başka tapu bulunmamak, ustalık belgesi olmak.

Vakıftan alınan kredi 2 yıl geri ödemesiz toplam 8 yılda faizsiz olarak geri alınıyor. Kredi hiçbir şekilde para olarak verilmeyip işyeri malzemeleri ve teçhizat olarak sağlanıyor.