"Tanımadığınız kişilere kucak açmanızdan etkilenerek Müslüman oldum"

Rusya'nın Özerk Tuva Cumhuriyeti'nden Türkiye'ye üniversite eğitimi almaya gelen Nadejda Badırgı, gördüğü karşılıksız sevgi ve iyiliklerden dolayı Müs

Rusya'nın Özerk Tuva Cumhuriyeti'nden Türkiye'ye üniversite eğitimi almaya gelen Nadejda Badırgı, gördüğü karşılıksız sevgi ve iyiliklerden dolayı Müslüman olduğunu söyledi.

Denizli Armoni Hanımlar Derneği, polisevinde kadınlara yönelik şiir dinletisi etkinliği düzenledi. Programın açılışında konuşan Armoni Hanımlar Derneği Başkanı Muradiye Koyu, düzenledikleri etkinlikte el işi emeği yapılan çeşitli ürünlerin Fatma Yıldız Kız Yurdu'nun yapımına harcanacağını belirterek, "Bizler kızlarımızın bir yurdu olması için çalışıyoruz. Onların Denizli'deki anneleri olalım diyoruz." dedi.

Şiir dinletisine misafir olarak katılan Moğolistan'dan Türkiye'ye gazetecilik eğitimi almak için gelen Uugangerel Jugderragchaa, Türkçe 'Millet Ruhu' şiirini, Myanmar'dan mimarlık eğitimi almak için gelen May Pann Htay da 'Sen Ağlama' adlı şarkıyı söyledi.

Rusya'nın Özerk Tuva Cumhuriyeti'nden gelerek İstanbul'da bilgisayar mühendisliği eğitimi alan Nadejda Badırgı ise Türkiye'de gördüğü karşılıksız yardımseverlikten çok etkilendiğini ve Müslüman olduğunu açıkladı. Ülkesinin Sibirya'nın güneydoğusunda 300 bin nüfuslu, Rusya'ya bağlı federe bir cumhuriyet olduğunu ifade eden Badırgı, "Buraya Tuva Cumhuriyeti'nden geldim. Tanımadığınız insanlara kucak açıyorsunuz. Sizlerden çok şey öğrendim. Sizlerin sayesinde Türkiye'de hiç yabancılık çekmiyorum. Sizleri örnek alarak Müslüman oldum. Allah hepinizden razı olsun." ifadelerini kullandı.

Etkinlikte Türkiye'nin şiir ustalarından şair Bedirhan Gökçe de çeşitli şiirlerini okudu.