"Ovit Tüneli 600 milyon liralık bir proje''

Adalet ve Kalkınma (AK) Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, Ovit Tüneli projesinin 600 milyon liralık bir proje olduğunu söyledi.

Karal, Rize Sanayic

Adalet ve Kalkınma (AK) Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, Ovit Tüneli projesinin 600 milyon liralık bir proje olduğunu söyledi.

Karal, Rize Sanayici ve İşadamları Derneği (RİSİAD), tarafından RİSİAD toplantı salonunda gerçekleştirilen kahvaltılı programda yaptığı konuşmada, Ovit Tüneli'nin artık Erzurum-Ovit tüneli olarak değil, Rize-Mardin yolu olarak anılacağını ifade etti. Karal, son 30 yıldır herkesin proje üzerinde konuştuğunu, fakat proje için kağıt üzerine çizgi bile çizilmediğini hatırlatarak, "Bu yolun her zaman gündemde tutulmasına Rize'de görev yapan siz ve sizin gibi sivil toplum örgütlerimizin önemli desteği olmaktadır. Projenin bir ara gündemden düşmesinin nedeni de, hepinizce malumdur İkizdereli bir işadamımız bu yolu yapacağını söylemiş, uzun zaman bu isim konuşulmuş, sonra da bu işadamı hemşerimiz bu işten vazgeçmiştir.'' dedi.

Rize-Mardin yolu projesinin AK Parti döneminde hiçbir zaman kesintiye uğramadığını ve her zaman gündemde tutulduğunu dile getiren Karal, şöyle dedi: "Bu yol 600 milyon TL'lik bir yatırımdır. Proje hakkında 30 yıldır herkes konuşmuş fakat kağıt üzerinde çizgi bile çizilmemiş. İktidarımızda projesi çizilmiş, proje ihalesi yapılmış ve bu projeyi kazanan firma yakın bir tarihte gelerek bu önemli dağımız ve yolumuzda etüt ve sondaj çalışmalarına başlayacaktır. Rize-Mardin yolu projesi için gelecek 18 Haziran'da bu yol güzergahının geçeceği 12 ilin milletvekilleriyle bir araya gelerek önemli bir birlikteliği gerçekleştireceğiz. O nedenle bu yol artık sadece Karadeniz ve Doğunun yolu değil, tüm Türkiye'nin önemli bir yol güzergahı olacaktır. Adeta bir yeni ipek yolu olacaktır. Türkiye'mizin 4 bölgesi artık topyekün Ovit-Mardin yolunu savunmalı, hep birlikte hareket edilmelidir."

RİSİAD Başkanı Mustafa Külünkoğlu ise, "Artık herkes bilmelidir ki bu yol sadece Rize-Erzurum için yapılmıyor. Bu yolumuz ülkemizin, ekonomik, stratejik ve sosyal geleceği için olması gereken, Anadolu'yla, Karadeniz bölgesini birbirine bağlayacak olan çok önemli ve gecikmemesi gereken bir projedir.'' dedi. Külünkoğlu, "Rize'miz ve bölgemizin geleceği için her alanda çok önemli bir proje olan Rize-Mardin oto yolu ve diğer kalıcı yatırım ve projelerde her zaman RİSİAD olarak Başkan Karal'ın yanındayız." diye konuştu.