-'çin İhalelerine Girmeyi Hak Ediyoruz' Pekin ? 23.05.2010 ? Abd Dışişleri Bakanı H...

-"ÇİN İHALELERİNE GİRMEYİ HAK EDİYORUZ" PEKİN (A.A) ? 23.05.2010 ? ABD DIŞİŞLERİ BAKANI HİLLARY CLİNTON, "AMERİKAN ŞİRKETLERİNİN ÇİN HÜKÜMETİNİN İHAL

 

- " ÇİN İHALELERİNE GİRMEYİ HAK EDİYORUZ "

PEKİN ( A . A ) – ; 23 . 05 . 2010 – ; ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton , " Amerikan şirketlerinin Çin hükümetinin ihalelerine eşit şekilde katılmayı ve şeffaf işlem görmeyi hak ettiklerini " söyledi .

Clinton , iki ülke arasında düzenlenecek Stratejik ve Ekonomik Diyalog ' a katılmak için Pekin ' e hareketinden önce Şanghay ' da Çin ile ilişkilerinde ekonomik konuların önemine vurgu yaparak , bu ülkede daha fazla ticari faaliyet göstermek istediklerini belirtti .

İki ülkenin üst düzey yetkililerinin birkaç gün boyunca ticaret dengesi ve rekabet konusunda görüşmelerde bulunacaklarını söyleyen Clinton , kuralların oluşturulmasında şeffaf olma , standart getirme , özel sektöre satışlarda ve hükümet alımlarında adil olma ve patent ve telif haklarını uygulamanın 21 . yüzyılın küresel ekonomisinde hayati önem taşıdığı görüşünü dile getirdi .

Amerikan şirketlerinin Çin pazarında rekabete girmek istediklerini ve Amerikalı işçilerin ürettiği ürünleri , gelirleri ve talepleri artan Çinli tüketicilere satmak istediklerini ifade eden Clinton ' ın açıklaması , iki gün sürecek diyalog toplantısında Kuzey Kore nükleer sorunu gibi konuların yanı sıra ekonomik konuların da önemli yer tutacağı şeklinde yorumlandı .

23 . 05 . 2010 10 : 50 : 27