Yazar Ve Düşünür Rasim Özdenören Of'ta Öğrencilerle Buluştu

Yazar, düşünür ve ilim adamı Rasim Özdenören Trabzon'un Of ilçesinde öğrencilerle buluştu.

Yazar Ve Düşünür Rasim Özdenören Of'ta Öğrencilerle Buluştu
Of ilçe genelinde kitap okuma alışkanlığını kazandırmak ve teşvik etmek amacıyla 2008- 2009 eğitim öğretim döneminde başlayan Oku Kitabını Al Altınını Projesi kapsamında her ay 26 okuldan 26 öğrenci kitap ve altınla ödüllendiriliyor. Nisan ayının altın ve kitap ödülü almaya hak kazanan öğrencilerine altınları ve kitapları, yazar Rasim Özdenören'in de katıldığı bir programla verildi.
Ankara'da iş hayatlarını sürdüren Of'lu işadamları Turgut ve Mehmet Aydıner kardeşler tarafından 4 Milyon TL'ye yaptırılarak hizmete sunulan Aydıner Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda yazar Rasim Özdenören'in biyografisi okundu. Törende bir konuşma yapan Of Kaymakamı Tuncay Sonel, "Kültür Merkezimiz yeni bitti. Bundan sonra Of hatta bölgemizde yapılacak çok güzel etkinliklerin ev sahipliği yapacağına inanıyorum. Bu eserin burada oluşmasında emeği geçen hayırseverlerimize, bu binanın yapımında çivi çakan ustalarımızdan bir kez daha Allah razı olsun" dedi.
Geçen yıldan bu yana ilçe genelinde bulunan 26 okuldan en çok kitap okuyan 26 öğrenciye her ay altın ve kitap ödülü ile ödüllendirdiklerini hatırlatan Sonel "Burada asıl amaç sizleri okumaya teşvik etmek. Eğer okursak bilgili oluruz , bilgili olursak güçlü oluruz ve istediğimiz yerlere daha rahat geliriz" ifadelerini kullandı.
Yazar Rasim Özdenören ise doğum gününde Of'ta bulunmaktan ayrı bir mutluluk duyduğunu belirterek "Böyle güzel bir Kültür Merkezi'nin çatısı altında böyle önemli bir kültür etkinliğinde doğum günümde Of'ta sizlerle birlikte bir arada olmak benim için gerçekten çok büyük bir mutluluk ve gurur verici bir duygu. Bu günü hayatımım önemli ve anlamlı günleri arasında sayacağımı bilmenizi isterim. Ben aşağı yukarı kalemi, elime aldığımda ilk okumaya başladığımda sizler yaşında idim. İlkokul ikinci sınıfında iken birisi bir hikaye kitabı getirmişti. içinde halen hatırladığım güzel hikayeler vardı. O tarihte tabi yazmak aklımıza gelmiyordu.liseye başladığımız tarihte acaba bizler de 'birşey karalayabilirmiyiz yazabilirmiyiz' diye kalemi elimize aldık ve bir daha da bırakmadık. Ve bu günlere geldik. İnşallah ömrümüz vefa ettiği sürece yazmaya devam edeceğim" diyerek duygularını dile getirdi.
Konuşmaların ardından Nisan ayında en çok kitap okuyan 26 okuldan 26 öğrenciye Yazar Rasim Özdenören tarafından kitap ve altın ödülleri verildi. Program sonrası imza standı açılarak, yazar okuyucularının ve öğrencilerin kitaplarını imzaladı.