Üniversite öğrencisi, atış poligonunda intihar etti

Üsküdar'da poligona silahla atış yapmak için gelen üniversite öğrencisi, tabanca ile vurulmuş olarak bulundu. Öğrencinin, poligon görevlisini etkisiz

  Üsküdar ' da poligona silahla atış yapmak için gelen üniversite öğrencisi , tabanca ile vurulmuş olarak bulundu . Öğrencinin , poligon görevlisini etkisiz hale getirdikten sonra başına ateş ederek intihar ettiği iddia edildi .

Bağlarbaşı Mahir İz Caddesi 47 numaradaki ' Silah Dünyası ' isimli atış poligonuna gelen üniversite öğrencisi Eray Tetik ( 21 ) poligon görevlilerine tabanca ile atış yapmak istediğini söyledi . Atış eğitmeninden önce atış eğitimi alan Tetik daha sonra görevlinin kendisine verdiği tabanca ile bir el hedefe atış yaptı . İddialara göre atışın ardından eğitmenini yanından uzaklaştırmak isteyen Tetik silahını değiştirmek istediğini belirterek eğitmeninden kendisine başka bir silah vermesini istedi . Atış eğitmeni güvenlik gerekçesi ile Tetik ' in yanından ayrılamayacağını söyleyince Eray Tetik ani bir hareketle poligon görevlisini iterek etkisiz hale getirdikten sonra sol elindeki silahla bir el şakağına ateş etti .

Poligon görevlilerinin haber vermesi üzerine kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri gencin hayatını kaybettiğini belirledi . Olayın ardından atış poligonuna çok sayıda polis ekibi sevk edildi . Eray Tetik ' in cesedi olay yerinde savcı ve polis ekiplerinin incelemesinin ardından Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı . Bu sırada poligon görevlilerinin basın mensuplarının görüntü almasını engellemek için ellerini havaya kaldırarak kameraların önüne geçmeye çalışmaları ilginç görüntüler oluşturdu .

Olay sonrası konuyla ilgili poligon önünde basın mensuplarına konu ile ilgili bilgi veren Silah Dünyası isimli atış poligonun avukatları , Kanada ' da üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen Eray Tetik ' in atış poligonunun devamlı müşterilerinden olmadığını belirterek , " Bu gün poligona atış yapmak için yalnız olarak gelmiş . Kısa bir eğitim aldıktan sonra bir kez atış yapmış , daha sonra görevliyi uzaklaştırmak için başka bir silah istemiş ancak görevli kural gereği atış yapan genci yalnız bırakamayacağını söyleyince , görevliyi ani bir hareketle iterek sol eliyle başına ateş etmiş " bilgisini aktardı .

Poligondaki güvenlik kamerası görüntüleri inceleyen polis ekipleri konuyla ilgili geniş çaplı araştırma başlattı .