Elektromanyetik Radyasyonu Önleyen Perde Evteks Fuarı'nda

Baz istasyonları, tv-radyo vericileri, radarlar, wireless, telsiz telefon ve cep telefonunun yaydığı elektromanyetik dalgaları zararsız hale getiren perde Türkiye'de üretildi.

  Ç ; ağımızın en bü ; yü ; k sorunu olan sağlıklı yaşam alanlarının oluşturulmasına yö ; nelik gelişmelere bir yenisi daha eklendi . Perde ü ; reticisi Ahsen Tekstil ve İstanbul Teknik Ü ; niversitesi işbirliği ile elektro manyetik radyasyonu ö ; nleyici yeni bir ü ; rü ; n geliştirildi . EM CARE adlı perde baz istasyonları , tv-radyo vericileri , radarlar , wireless , telsiz telefon ve cep telefonunun yaydığı elektromanyetik radyasyona karşı koruma sağlıyor . EM CARE perdelerinin yapısında kullanılan ileri teknoloji ü ; rü ; nü ; Radio
Absorbing , elektromanyetik radyasyonu zararsız akıma ç ; evirerek yutuyor .
Dü ; nyada ilk kez geliştirilen EM CARE perdelerinin TÜ ; BİTAK tarafından da test edilerek elektromanyetik radyasyonu zararsız seviyeye dü ; şü ; rdü ; ğü ; onaylandı . Firma yetkilerinin verdiği bilgilere gö ; re elektromanyetik radyasyonu 10 bin kata kadar azaltan EM CARE , Bursa ' daki fabrikada ü ; retilerek yakın zamanda tü ; keticisiyle buluşacak . Ü ; rü ; nde hiç ; bir kimyasal katkı maddesinin bulunmadığını ifade eden firma yetkilileri , normal perdeler gibi yıkanabildiğini ve ü ; tü ; lenebildiğini belirttiler .
CNR Expo Fuar Merkezi ' nde dü ; zenlen 16 . İstanbul Evtekstili Fuarı ' nda ilk kez tanıtılan ü ; rü ; n , ö ; zellikle yabancıların bü ; yü ; k ilgisini ç ; ekti . Almanya , Amerika ve İtalyan alıcılar tarafından dikkatle incelenen EM CARE , kısa zaman sonra Tü ; rkiye ve dü ; nya pazarlarında boy gö ; sterecek . Firma yetkilileri yabancı alıcılarla prensipte anlaşıldığını sö ; ylediler .
Cep telefonu gö ; rü ; şmelerinde her hangi bir sıkıntı yaratmayan ü ; rü ; n , bu alandaki benzer ö ; rneklerinin aksine elektromanyetik radyasyonu yansıtmayarak elektromanyetik dalgaları zararsız hale getirip yok ediyor . Gü ; nlü ; k yaşamda her evde kullanılan perde fiyatına tü ; keticinin kullanımına sunulacak ü ; rü ; n , firma yetkililerinin aç ; ıklamasına gö ; re birkaç ; yıl iç ; inde tü ; m dü ; nyada yaygınlaşacak .