Son yolculuğuna uğurlanan madenci Ataman, çocuk sahibi olabilmek için para biriktiriyormuş

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi'nde pazartesi günü meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden 28 madenciden biri olan Şahin

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi'nde pazartesi günü meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden 28 madenciden biri olan Şahin Ataman (37)'ın çocuk sahibi olabilmek için para biriktirdiği öğrenildi.

Madenci Şahin Ataman'ın cenaze namazı, Kozlu Beldesi'ne bağlı İhsaniye Mahallesi'nde bulunan İhsaniye Cami'nde kılındı. Cenazeye, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Ataman'ın babası İzzet Ataman, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Bakan Yıldız, cenazenin kılınacağı yere geldiği sırada Şahin Ataman'ın babası İzzet Ataman'la karşılaştı.

Bakan Yıldız, Ataman'a başsağlığı diledi. İzzet Ataman'da, "Metanetli olmaya çalışıyorum. Oğlumun bugün bayramı olsun istiyorum." ifadelerini kullandı.

Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazında musallalara Şahin Ataman ile Almanya'da vefat eden bir işçinin cenazesi yan yana kolundu. Zonguldak eski Müftüsü Refik Bulut, iki ayrı cenaze namazı kıldırdı. Namazın ardında dua okunda ve helallik istendi. Bakan Taner Yıldız, madenci Şahin Ataman'ın tabutuna bir süre omuz verdi. Ataman'ın cenazesi araca konularak Ören köyünde bulanan aile mezarlığına götürüldü. Ataman burada toprağa verildi.

Öte yandan, 10 yıl önce Vildan Ataman ile evlenen Şahin Ataman'ın çocuk sahibi olamadığı, bunun için para biriktirdiği öğrenildi. Yaklaşık 5 yıl önce madende çalışmaya başlayan Ataman'ın, para biriktirdikten sonra tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olabilmenin hayalini kurduğu belirtildi.