'Okul Sütü Projesi'yle 4 bin çocuk 250 ton süt içti

Türkiye'de Dünya Süt Günü 'Okul Sütü Projesi'yle kutlandı. Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çallı hayata geçirilen projeyle 4 bin çocuğ

Türkiye'de Dünya Süt Günü 'Okul Sütü Projesi'yle kutlandı. Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çallı hayata geçirilen projeyle 4 bin çocuğun 250 ton süt içtiğini açıkladı. Çallı 'Okul sütü projesi'yle birçok çocuğa süt içme alışkanlığının kazandırılacağını belirtti.

Dünya Süt Günü'nün Türkiye'de de kutlanmasının amacının bedenen ve zihnen sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkı sunmak olduğunu kaydeden Çallı, şöyle dedi: "Her yaş grubundaki bireylere süt içme alışkanlığı kazandırmak, süt ve süt ürünleri tüketiminin artırmak ana hedefimizdir. Ama özellikle çocuklarımızın süt içmesi çok önemlidir. Okullar bizim için süt içme alışkanlığının kazanılacağı önemli merkezler olacaktır. Dünyada birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de 'okul sütü' programı geleceğimizin yatırımıdır."

Harun Çallı, Dünya Süt Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, Konseyin çok önemli bir sosyal sorumluluk projesi olan 'Okul Sütü'nü hayata geçirilmesiyle ekonomik nedenlerle süt içmekten mahrum olan birçok çocuğa ulaşıldığını dile getirdi.

Portekiz, Romanya, Mısır, Çin, İran, Tayland, Guatemala ve Vietnam gibi ülkelerin, okul sütü programları sayesinde özellikle çocukların süt tüketimini ciddi seviyede artırdığını bildiren Harun Çallı; "Bu amaçla Ulusal Süt Konseyi, çok önemli bir sosyal sorumluluk projesi olan 'Okul Sütü Projesi'ni hayata geçirmiştir. Değerli süt sanayicilerimizin gönüllü olarak destek verdikleri 'Okul Sütü Projesi' 8 Şubat 2010 tarihinde başladı. İlk adımda İstanbul, İzmir, Ankara ve Diyarbakır pilot il olarak seçildi. Bu illerdeki toplam 3656 öğrenciye her okul günü 200 mililitrelik kutularda süt dağıtımı yapıldı. Böylece 4 bin çocuk 250 ton süt içti. Dağıtım okul dönemi sonuna kadar devam edecek. Bu proje ile çocukluktan itibaren süt tüketimi alışkanlığı kazanmış bir toplum oluşturularak, daha sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine yardımcı olunacaktır." ifadelerini kullandı.

Projeyle ilkokul çağındaki çocuklara dengeli beslenme ve sağlık açısından son derece önemli olan sütün sevdirilerek daha sağlıklı bir tüketim alışkanlığının kazandırılması hedefleniyor. Birçok Avrupa ülkesinde kişi başı yıllık süt tüketimi 100 litrenin üzerindeyken, ülkemizde bu değer 26 litre civarında. Çallı açıklamasında bu noktaya dikkat çekerek, büyüme, gelişme, bilgi ve beceri kazanma açısından temel olan ilkokul yıllarında bu kadar önemli ve sosyal içerikli bir programın uygulanmasının ülkemiz için de bir zorunluluk olduğunu ifade etti.