Fenerbahçe'nin şampiyonluğu kaçırması acımızı hafifletti

Galatasaray'ın eski futbol şube sorumlusu Fatih Gökşen, Fenerbahçe'nin şampiyonluğu kaçırmasının hayal kırıklığıyla dolu olan bir sezonun yarattığı üz

Galatasaray'ın eski futbol şube sorumlusu Fatih Gökşen, Fenerbahçe'nin şampiyonluğu kaçırmasının hayal kırıklığıyla dolu olan bir sezonun yarattığı üzüntüyü biraz olsun hafiflettiğini söyledi.

Gökşen, eleştiri oklarını futbol şubesine yönelttiği Radyospor'da Özgür Sancar'la Haber Özel Programı'ndaki açıklamasında, "2 sezondur başarısız olunuyor. Arkadaşlarımızın kendisini değiştirmesi gerekir; çünkü bunu Adnan Polat yapamıyor. Kendilerini görevden alarak, Polat'ın önünü açsınlar." dedi.

Mehmet Topal'ın alacağını bırakarak, kaçarcasına gittiğini savunan Gökşen, Servet gibi bir savunmacının Türkiye'de olmadığını, bu nedenle tecrübeli futbolcudan vazgeçilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

RAKİBİMİZİN ŞAMPİYONLUĞU KAÇIRMASI ÜZÜNTÜMÜZÜ HAFİFLETTİ

Galatasaray'ın başarısızlığının Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki karşılıklı atışmalar sonrası geri planda kaldığını söyleyen Gökşen, "Beşiktaş ve Fenerbahçe yönetimleri arasındaki karşılıklı açıklamalar dikkatleri buraya topladı. Dolayısıyla Galatasaray'da hayal kırıklığıyla geçen biz sezon sonrası yapılması gereken özeleştiri de ertelenmiş oldu. Ama, rakibimizin şampiyonluğu son saniyede kaçırması üzüntümüzü hafifletti." dedi.

YERLİ FUTBOLCU TRANSFERLERİ ÖNCEDEN YAPILMALIYDI

Transferi de değerlendiren Gökşen, "Önce yöneticiler dönüp bakacaklar. Biz hataları, kulübümüzün iyiliği için söylüyoruz. Bonservisi olmayan yerli oyunculara yönelme politikası izleniyor. Başından bu yana bunlar yapılsaydı, bugüne kadar harcanan milyon eurolar havaya gitmeyecekti." dedi.

2 SEZON BAŞARISIZ OLUNDUYSA FUTBOL ŞUBESİ DEĞİŞMELİ

Futbol şubesini sert ifadelerle eleştiren Fatih Gökşen, "Takım ruhunu yakalamak gerekir. Takım ruhu olmadan başarı gelmiyor. Florya'daki yöneticiler ya prensiplerini başta şekilde uygulayacaklar ya da o yöneticiler değişecek. Bu olmazsa, Galatasaray yine hüsrana uğrar. Bunu üstüne basa basa vurguluyorum. Artık iki sezonda hüsran yaşanıyorsa orada çalışan yöneticilerin değişmeleri şart." diyerek Adnan Sezgin ve Haldun Üstünel'e tepki gösterdi.

TRANSFER YAPMAKLA BAŞARI GELMİYOR

Galatasaray'da değişimin şart olduğunu dile getiren Gökşen, "Galatasaray'da iki sezondur çok başarısız bir futbol şubesi var. O arkadaşların kendilerini görevden alıp, başkanın önünü açmaları gerekir. Demek ki başkan onları görevden alamıyor. Onlar başkanın önünü açmalılar. Belki onlardan daha başarılı olacak yönetim kurulu üyeleri arkadaşlar bu işi alıp götürebilirler. Futbol Şubesi'nde arkadaşlar görevlerinden ayrılsınlar. Transfer yapmakla bu işler olmuyor. " ifadelerini kullandı.

YÖNETİM İÇİNDEKİ AYRIŞMA HANGİ BOYUTA ULAŞTI

Yönetim içerisinde çatlak olduğunu ima eden Gökşen, "Verilen demeçlere bakın, yöneticiler arasında da bir ayrılık olacağını görürsünüz. İçeride bir bölüm yöneticinin görevlerine devam etme şartı olarak, bazı yöneticilerin yönetimden ayrılmasını istediklerini duyuyoruz. Ama kimsenin keyfi davranmaya hakkı yok. Doğru pozisyona doğru isimlerin getirilmesi sorunu çözer." dedi.

MEHMET TOPAL KAÇARCASINA GİTTİ

Mehmet Topal'ın transferini de yorumlayan Gökşen, "Florya'da aynı tas aynı hamam devam ederse, hiçbir şey düzelmez. Mehmet Topal, alacağından bile feragat ederek kaçarcasına gidiyor. Huzursuzdu, bir anca önce gitmek istedi; son maçı bile oynamadan gitti. Huzur ve sevgi ortamı oluşturulmazsa başarı gelmez. Bunlar düzelmeli, düzelmezse hüsran kaçınılmaz. Umarım Mehmet Topal, Valencia'da başarılı olur. Çok karakterli, düzgün bir futbolcu. Kendini orada da geliştirecektir. Başarı için her şeye sahip." ifadelerini kullandı.

SERVET GİBİSİNİ BULAMAZSINIZ, GİTMEMELİ

Rijkaard'ın gelişinden bu yana takımda forma şansı bullamayan Servet'e de sahip çıkan Gökşen, "Servet gibi bir futbolcuyu bırakmamaları gerekir. Galatasaray için çok önemli... Servet'i şu anda dışlamış durumdayız. Kesinlikle satılmaması gerekir. Servet, defans oyuncusu, iyi bir savunmacı olarak görevlerini yerine getiriyor. Onun gibi bir defans oyuncusunu Türkiye'de bulamazsınız, yok. Defans oyuncusunun asıl görevi defans yapmaktır. Oyuna topu iyi sokamıyor diye Servet'i gözden çıkarmamak gerekir. Kaybetmek kolay, kazanmak zordur." şeklinde konuştu.

RİJKAARD, İSTEDİĞİ TRANSFERLER OLMAZSA, GİDER

Rijkaard'ın istediği transferlerin olmaması durumunda gideceğini ileri süren Fatih Gökşen, "Rijkaard, belirli transferler istiyor; otransferler olmazsa belki kendisi gider, durmaz. Bekleyip görmek gerekir." ifadeleriyle sözlerini bitirdi.