Dışişleri Bakanı Davutoğlu, BM GĞenel Sekreteri Moon ve Somali Cumhurbaşkanı Ahmet yemekte buluştu (ÖZEL)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon ve Somali Cumhurbaşkanı Sharif Sheikh Ahmet ile akşam yemeğinde

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon ve Somali Cumhurbaşkanı Sharif Sheikh Ahmet ile akşam yemeğinde buluştu. Yemekte Somali'nin yaşadığı sorunlar ve Somali'nin istikrarına yönelik çözüm yollarının konuşulduğu öğrenildi.

Davutoğlu ile BM Genel Sekreteri Moon'un Çırağan Sarayı'ndaki mini zirvenin ardından Somali Cumhurbaşkanı Ahmet, Bakan Davutoğlu ve Genel Sekreter Moon akşam yemeğinde bir araya geldi. Yemekte Somali'nin yaşadığı sorunlar, bu sorunlar için atılacak adımlar ve Somali'nin bölgedeki son durumunun ele alındığı öğrenildi. Yemeğin ardından Davutoğlu, Moon ve Ahmet arkalarına Boğaziçi Köprüsünü alarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu arada Dışişleri yetkililerinden alınan bilgiye göre, akşam yemeğinden sonra Davutoğlu ile Moon'un tekrar bir araya geleceği ve Irak konusunu kapsamlı olarak görüşecekleri öğrenildi.