Sumocular 'Er Meydanına' Çıkacak Edirne

-SUMOCULAR 'ER MEYDANINA' ÇIKACAK EDİRNE (A.A) - 20.05.2010 - BU YIL 649.'SU DÜZENLENECEK TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ'NDE JAPONYA'DAN GELECEK -S

-SUMOCULAR 'ER MEYDANINA' ÇIKACAK

EDİRNE (A.A) - 20.05.2010 - Bu yıl 649.'su düzenlenecek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Japonya'dan gelecek Sumo Güreşçileri, Er Meydanında gösteri amaçlı güreşecek.

Edirne Valisi Mustafa Büyük, Kırkpınar'ın dünyaya tanıtımı amacıyla geçen yıl planlanmasına rağmen bazı aksaklıklar nedeniyle gerçekleştirilemeyen 'Sumo ve Kırkpınar' buluşmasının bu yıl gerçekleşeceğini söyledi.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin çok eski ve köklü olmasına rağmen lokal kalarak tanıtımında eksiklikler olduğuna dikkati çeken Vali Büyük, şunları kaydetti:

'Bu yıl sumo güreşçileri Edirne'ye gelerek, 649. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Er Meydanına çıkacaklar. Japonya'dan gelecek 5 güreşçi ve 5 teknik ekip için hazırlıklar tamamlandı. Bu tarz gösteri amaçlı durumları tanıtımın amacı olarak kullanmalıyız. Kırkpınar'ı sadece Edirneli sadece Türk insanı bilmemeli. Dünya vatandaşlarının Edirne denince Selimiye Camisi akıllarına geliyorsa Kırkpınar'da gelmeli.'

Sumocuların kendi aralarında güreşeceklerini, pehlivanlarla herhangi bir karşılaşma yapmayacaklarını belirten Büyük, Sumocularla birlikte Japon belgesel kanallarınında geleceğini, bununda tanıtım için önemli bir unsur olduğunu söyledi.

Edirne'de 649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri 21-27 Haziran tarihleri arasında yapılacak. 

20.05.2010 10:52:11