Şampiyonluk Turizmcilerin Umudu Oldu Bursa

-ŞAMPİYONLUK TURİZMCİLERİN UMUDU OLDU BURSA (A.A) - 20.05.2010 - BURSASPOR'UN TURKCELL SÜPER LİG ŞAMPİYONU OLUP ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE DİREKT KATILIM HA

-ŞAMPİYONLUK TURİZMCİLERİN UMUDU OLDU

BURSA (A.A) - 20.05.2010 - Bursaspor'un Turkcell Süper Lig şampiyonu olup Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılım hakkı kazanmasıyla, turizm pastasından aldığı payın artması bekleniyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, sanayi ve tarım kenti Bursa'nın turizm kenti de olması için son yıllarda çeşitli projeler üretiliyor.

Uludağ ile kış turizm merkezi konumundaki Bursa'nın diğer alanlarda da cazibe merkezi olması için tarihi zenginlikler ayağa kaldırılıyor, termal potansiyelinin turizmde kullanılması için çeşitli çalışmalar yürütülüyor.

Bu süreçte Bursaspor'un Turkcell Süper Lig'de şampiyonluğu kazanarak, Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılım hakkı elde etmesinin, kentin yurt dışında bilinirliğini artırması, özellikle kente gelen yaklaşık 1 milyon turistin yüzde 20'sini oluşturan yabancıların sayısını yukarılara çekmesi bekleniyor.

-'ÇOCUKLAR KADAR ŞEN VE HEYECANLIYIM'-

Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Gedik, AA muhabirine, sporun da bir kültür olayı olduğunu belirterek, 'Bursaspor'un şampiyonluğu ve bunun ardından gelecek Şampiyonlar Ligi maçlarının, kentin tanıtımına büyük katkısı olacaktır. Bursaspor'un başarısıyla dünyanın cennet köşelerinden Bursa'nın tanıtımı için çok güzel bir fırsat doğmuştur. Tanıtımda tüm imkanlar değerlendirilecektir. Bursaspor'un her başarısı, turizmde çok önemli kazançlar getirecektir' diye konuştu.

20.05.2010 11:17:52