Kayseri Ziraat Mühendisleri Odası'ndan Anlamlı Ziyaret

Ziraat Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Fahrettin Açıkgöz ve yönetim kurulu üyeleri, ünlü işadamı ve hayırsever Faruk Molu'yu ziyaret ederek, ağaçlandırmaya ve doğaya yapmış olduğu katkılardan dolayı, teşekkür plaketi verdi

Kayseri Ziraat Mühendisleri Odası'ndan Anlamlı Ziyaret
Ziraat Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Fahrettin Açıkgöz ve yönetim kurulu üyeleri, ünlü işadamı ve hayırsever Faruk Molu'yu ziyaret ederek, ağaçlandırmaya ve doğaya yapmış olduğu katkılardan dolayı, teşekkür plaketi verdi.
Önceki gün oda yöneticileri ile birlikte ünlü işadamı ve hayırsever Faruk Molu'yu ziyaret eden, Ziraat Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Fahrettin Açıkgöz ile Yönetim Kurulu Üyeleri Selim Katırcı, Mehmet Akif Yazar ve Sadık Genç, hayırsever işadamının doğaya ve ağaçlandırmaya yönelik yaptığı çalışmalar nedeniyle bir kendisine bir teşekkür plaketi sundu.
Şube Başkanı Fahrettin Açıkgöz, hem Dünya Süt Günü etkinlikleri ile ilgili bilgi vermek hem de doğaya ve ağaçlandırmaya yönelik yaptığı çalışmalar nedeniyle ünlü işadamı Faruk Molu'ya plaket vermekten büyük gurur duyduklarını belirterek, "Türkiye'de binlerce ünlü ve hayırsever işadamı var, ama Faruk Molu diğerlerinden çok farklıdır. Kendisini farklı kılan ise doğa ve tabiat ile olan sağlam dostluğudur. Kendisi en büyük cömertliğini doğayı tekrar canlandırarak yapmaktadır. Ve bu bize ve gelecek nesillerimize büyük bir mirastır. Kendisi yaklaşık 2 bin dekar arazide Orman, Bağ ve meyve ağaçları ile yabani ot dahi bitmesine ihtimal vermediğimiz alanları adeta birer cennet bahçelerine çevirmiştir. Bundan ötürü kendisi ile ayrı bir gurur duyuyor, doğaya duyduğu bu sevgiden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
Doğa aşığı işadamı Faruk Molu ise kendisine verilen bu plaketten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Benim en büyük arzum üzerinde yaşadığımız bu toprakların sahipsiz bırakılmamasıdır. Bize hayat veren tabiata bizlerde hayat vermez isek, ortada yaşanılacak bir yer bulmak mümkün olamaz. İşte bu nedenle gücü, imkanı ve zamanı elveren herkesin doğaya katkıda bulunmasını istiyorum. Çünkü bize yakışan, geçmişte bize bırakılan mirası bugün gururla gelecek nesillere devretmemizdir" şeklinde konuştu.
Molu ayrıca, Almanya'da başından geçen ilginç bir olayı da anlatarak, "Geçtiğimiz yıllarda Almanya'ya yaptığım bir ziyaret esnasında bir büyükbaş hayvan çiftliğine uğradım. Burada bana kahve ikram etmek istediler ve bende kendilerinden bir sütlü kahve rica ettim. Görevliler hemen markete gidip bir paket süt aldılar ve kahvemi marketten aldıkları süt ile karıştırıp bana ikram ettiler. Bende kendilerine, 'Böyle büyük bir çiftlikte bu kadar inek varken neden sütü marketten aldınız diye sordum. Onlarda bana, süt üreticilerine devlet desteğinin fazla olduğundan dolayı, markette satılan sütün daha ucuz fiyatla tüketiciye ulaştığını söylediler. Bizde de devletimizin üreticiye aynı şekilde destek vermesini arzulamaktayız" diye konuştu.
Ziraat Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Fahrettin Açıkgöz ve yönetim kurulu üyeleri daha sonra İşadamı Faruk Molu'ya doğaya yaptığı katkıdan dolayı bir teşekkür plaketi sundu. Faruk Molu daha sonra kendisini ziyarete gelen Oda Yöneticilerine ağaçlandırdığı alanları ve oluşturduğu çiftliği gezdirdi.