2 yabancı kesin, 4 belki - SPOR

Şenol Güneş, “6-7 oyuncu gitmek istiyor. 16 kişi net olarak kalacak. 2 yabancı kesin alacağız. Bu rakam 4’e de çıkabilir. Song’un durumu ise belirsiz” dedi



Şenol Güneş, “6-7 oyuncu gitmek istiyor. 16 kişi net olarak kalacak. 2 yabancı kesin alacağız. Bu rakam 4’e de çıkabilir. Song’un durumu ise belirsiz” dedi

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş dün basının karşısına çıktı. Transfer politikasına değinen tecrübeli hoca, Tony Sylva’nın mukavelesinin bittiğini belirterek, ‘’Sylva bizimle olmayacak. Bunu kendisine de söyledik. Bir Türk kaleci daha alıp, Türk kalecilerle yolumuza devam edeceğiz’’ dedi.

Sözleşmesi biten Song’dan memnun olduğunu dile getiren Güneş, ‘’Hem ekonomik boyut hem onun beklentileri hem de bizim düşüncelerimiz bir olursa kalır. Diğer düşünülen oyuncularla yapılacak görüşmelere bağlı bir konudur. Kalırsa bir yıllık düşünüyoruz. Alacağımız yabancı direkt oynayacak kapasitede olursa Song’a ‘hayır’ diyeceğiz. Song bir yıllık kabul eder mi onu da bilmiyorum. Bir hafta içinde bu konu netleşir” şeklinde konuştu.

Güneş, takımda 6-7 oyuncunun gitmek istediğini ve bu konuda belirsizliklerin bulunduğunu vurgulayarak, “15-16 oyuncumuzun net olarak kalacağını söyleyebiliriz. Genel olarak oyuncularımdan memnunum. Niyetleri iyi. Öğrenmeye çalışıyorlar. Takım oyunu için de adım attıklarını düşünüyorum. Transferdeki gelişmeleri belki yönetim, belki zaman zaman biz size aktarabiliriz. 2 yabancı oyuncu kesin alacağız ama 4’e de çıkabiliriz. Song’un durumuna göre bir oyuncu savunmaya, bir de forvete alacağız. Bir orta saha, bir sol tarafta da durum tespiti yapacağız. Alınabilecek Türk oyuncuları da değerlendireceğiz. Mevki olarak ana iskelet bu’’ diye konuştu.

Güneş, yabancı transferi konusunda sadece Trabzonspor’un değil diğer kulüplerin de geçmişlerinde hatalar yaptığını öne sürerek, “Fenerbahçe örneği var. Bana sorarsanız Güiza’yı ben de alırım. Özellikleri iyi ama verimi az oldu. Galatasaray da büyük hatalar yaptı. Ama bu süreçler yaşanacak” dedi. 

Fener’e karşı kötü oynadık

Şenol Güneş, Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldıkları maça iyi futbol oynamak için çıktıklarını, beklentilerinin altında oynadıklarını ama oyuncularının rakipleri karşısında iyi savaştığını söyledi. Güneş, ligde futbol adına çok şey konuşulduğu bir dönemde Fenerbahçe ile karşılaştıklarını belirterek, ‘’Kirlenmiş, kirlenmemiş lig, temiz lig denildi. Halbuki bunlar ne kadar konuşulursa lig o kadar kirlenir. Biz Fenerbahçe maçına futbol oynamaya çıktık. Beklediğimizin altında oynadık ama arkadaşlar iyi savaştı, Bursaspor’u tebrik ediyoruz. Bu olay Türk futboluna katkı yapar. F.Bahçe de ikinciliği başarısızlık olarak görmesin. Şampiyonluğun kaçması, dünyanın sonu değil” dedi. 

Sezer için Es-Es’e Gabriç+1 milyon Euro

Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor’a Eskişehirspor’dan şok bir teklif geldi. Kırmızı-Siyahlılar, geçen sezonun başında takıma dahil edilen Drago Gabriç’e talip oldu. Bu teklifi değerlendiren Trabzonspor kurmayları ise, karşı bir öneriyle Eskişehirspor’un karşısına çıktı. Bordo-Mavililer, Gabriç’e karşılık kırmızı-siyahlı takımdan Sezer Öztürk’ü istedi. Ancak Es-Es, bu öneriye sıcak bakmadı. Bunun üzerine Karadeniz ekibi Gabriç+1 milyon euro’luk yeni bir teklif sundu. Eskişehirspor cephesinin bu teklif üzerine Trabzonspor’dan düşünmek için süre istediği belirtildi. 

Kombine kartlar satışa çıkartılıyor

Trabzonspor’un 2010-2011 sezonunda oynayacağı Turkcell Süper Lig, Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi müsabakalarında geçerli olacak kombine kartların satışları 25 Mayıs Salı günü başlayacak. Kombinelerin fiyatları VIP Özel 10 bin, VIP 2 bin 500, Kapalı Orta Bölümü 1250, Kapalı Kenar bin, Maraton 500, Kale Arkası 250 lira olarak belirlendi.

Star Gazete