Roman orketstrası Mozart'tan da çalacak, Roman havası da

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hıdrellez'i Tepecik Senfoni Orkestrası'nın Gündoğdu Meydanı'nda vereceği konserle kutlayacak.

5. Roman Ateşi Festivali

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hıdrellez'i Tepecik Senfoni Orkestrası'nın Gündoğdu Meydanı'nda vereceği konserle kutlayacak.

5. Roman Ateşi Festivali'ni kutlama hazırlıkları sürüyor. 'Hıdrellez' ve 'Bahar Şenlikleri' dolayısıyla 5 Mayıs Çarşamba günü Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenecek etkinlik kapsamında Tepecik Senfoni Orkestrası sahne alacak. Tamamına yakını roman sanatçılardan oluşan 50 kişilik grup, 'Hıdrellez' olarak kutlanan bu özel günde İzmirlileri coşturacak.

Tepecik Senfoni Orkestrası adı altında toplanan ve her biri ünlü sanatçılarla çalan, doğal kültürel zenginliklerle büyümüş müzik üstatları, 5 Mayıs akşamında İzmirlilere uzun süre unutamayacakları bir şov sunacak.

23 klasik, 15 pop enstrümanı ile toplam 40 kişilik orkestrada 5 solistin yanı sıra 10 kişilik de dans grubu yer alıyor.

Konserin ilk bölümünde Mozart, Paul Desmont, Ray Charles, Tamburi Cemil Bey, Aşık Veysel, Neşet Ertaş, Orhan Gencebay, Zülfü Livaneli gibi birbirinden farklı özelliklere sahip sanatçıların eserlerinden örnekler sergileyecek olan orkestra; Türk sanat müziği, caz, blues, rock, arabesk ile türkü formlarının yanı sıra 9-8 vurgulu roman klasikleriyle de dinleyenlerin kulağının pasını silecek. Senfonik eserlerde klasik Türk sazlarını, Türkçe eserlerde ise modern sazları kullanan orkestra, elektro bağlama ile de yabancı rock eserleri yorumlayacak.

Konser, saat 20.30'da başlayacak.