Yabancı yatırımcıları Türkiye'ye getireceğiz

Dünyanın en büyük 250 şirketinden 140'ına hukuk danışmanlık hizmeti veren İngiliz DLA Piper, 1 Haziran'da İstanbul ofisini açıyor. Şirketin CEO'su Sir Nigel Knowles, 2.500 firmay...

 

Dünyanın en büyük 250 şirketinden 140 ' ına hukuk danışmanlık hizmeti veren İngiliz DLA Piper , 1 Haziran ' da İstanbul ofisini açıyor . Şirketin CEO ' su Sir Nigel Knowles , 2 . 500 firmaya danışmanlık hizmeti verdiklerini belirterek , " Müvekkillerimizin yüzde 50 ' sinin Türkiye ' de ofisi var . Onlar burada faaliyet gösterirken , bizim olmamamız düşünülemez . " dedi .

Küresel krizi en az hasarla atlatarak büyümesini sürdüren Türkiye ' ye yatırımcıların ilgisi her geçen gün artıyor . Önde gelen kredi derecelendirme kuruluşlarının yatırım yapılacak ülkeler arasına aldığı Türkiye ' ye bir destek de dünyanın en büyük 250 şirketinden 140 ' ına hukuk danışmanlık hizmeti veren İngiliz DLA Piper ' dan geldi . Şirket , 1 Haziran ' da İstanbul ofisini resmen açarak ülkemizdeki faaliyetlerine başlayacak . DLA Piper ' ı diğer uluslararası hukuk firmalarının da takip edeceğine kesin gözüyle bakılıyor . Türkiye ' nin bölgesel ve uluslararası alanda öneminin her geçen gün arttığını belirten ABD ' nin eski Ankara Büyükelçisi ve DLA Piper ' ın Başdanışmanı Marc Grossman , " Türkiye dünyada öyle bir konumda ki küresel müvekkil tabanımız Türkiye ' yi göz ardı edemez . Onlar Türkiye ' yi göz ardı edemezse , biz de edemeyiz . " dedi . DLA Piper Üst Yöneticisi ( CEO ) Sir Nigel Knowles ise Türk ve yabancı yatırımcıları bir araya getireceklerini söyledi .
Uluslararası hukuk firması DLA Piper , İstanbul Barosu ' nun izni kapsamında Türkiye ' deki ilk ofisini 1 Haziran ' da açacak . İngiliz şirket , daha sonra idari işlemlerini yürütmek için ikinci ofisini Ankara ' da açmayı planlıyor . Bu çerçevede DLA Piper ' ın Türkiye ' deki ortağı da Yüksel Karkın Küçük Avukatlık Ortaklığı ' na ( YKK ) mensup 6 Türk ortak avukat olacak . Ofisin açılışı öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen şirketin CEO ' su Sir Nigel Knowles ve eski ABD Ankara Büyükelçisi ve aynı zamanda DLA Piper ' ın Başdanışmanı Marc Grossman , Türkiye yapılanmalarıyla ilgili bilgiler verdi . Dünya genelinde 68 ofis , 3 bin 563 çalışan ile 30 farklı ülkede faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Knowles , 2009 cirolarının 2 milyar 262 milyon dolar olduğunu açıkladı . ABD , Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinin birçoğunda bulunduklarını dile getiren Knowles , Türkiye ' nin bu kapsamda iyi bir tercih olduğunu vurguladı . Enerji , bankacılık , altyapı , otel ve eğlence başta olmak üzere Türkiye ' de farklı sektörlerde yer alacaklarını ifade eden DLA Piper ' ın Üst Yöneticisi , " Dünyanın odaklandığı bütün noktalara odaklanıyoruz . Türkiye de bunlardan biri . Dünya genelinde yaklaşık 2 bin 500 firmaya danışmanlık hizmeti veriyoruz . Müvekkillerimizin yüzde 50 ' sinin Türkiye ' de ofisi var . Bu kapsamda bizim de burada olmamız son derece doğru bir karar . Onlar burada faaliyet gösterirken , bizim olmamamız düşünülemez . " ifadelerini kullandı . Ofis açtıkları ülkelerin birçoğunda yerel ortaklar tercih ettiklerini kaydeden Knowles , Türkiye ' de benzer çalışmalara ağırlık vereceklerini söyledi . Amaçlarının Türk şirketlerini burada ya da yurtdışında bir araya getirmek olduğunun altını çizen Nigel Knowles , yabancı şirketlerin Türkiye ' de yatırım yapmaları için uygun şartlar oluşturacaklarını kaydetti . Türkiye ' de en fazla iki ofis açacaklarını bildiren yönetici , bunların İstanbul ve Ankara ' da yer alacağını belirtti . Knowles ayrıca Türkiye ' deki siyasi tartışmaların kendilerini hiçbir şekilde endişelendirmediğinin altını çizdi .
Eski ABD Büyükelçisi ve DLA Piper Başdanışmanı Marc Grossman ise Türkiye ' nin son dönemde hem bölgesel hem de uluslararası arenada söz sahibi olmaya başladığına dikkat çekti . Amaçlarının yabancı devlere Türkiye ' de yatırım ve iş konusunda danışmanlık hizmeti vermenin yanında Türk firmalarına da dışarıda yatırım kapılarını açmak olduğunu ifade eden Grossman , Türkiye ' nin dünya ticaretinin merkezinde yer aldığını , bunu da görmezden gelemeyeceklerini vurguladı . Grossman , Türkiye tercihinin doğru bir karar olduğunu , kesinlikle bir pişmanlıklarının olmadığını sözlerine ekledi .
RAKAMLARLA DLA PİPER
30 ülkede 68 ofisi var .
3 . 563 hukukçu çalışıyor .
Dünyanın en büyük 250 şirketinden 140 ' ına
danışmanlık hizmeti veriyor .
2008 cirosu 2 , 262 milyar dolar .
2009 ' da Legal Business tarafından ciro bakımından
en büyük hukuk firması seçildi .
Mergermarket 2008 ' de M& ; A ( şirket evliliği ve alımları )
anlaşmasında dünya birincisi seçti .

Zaman