Mülteci gençlerin çektiği Gaziantep fotoğrafları sergilendi

Gaziantep'te yaşayan mülteci gençler Gaziantep'i objektiflerle anlattı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu Fuayesi'nde düzenlenen, 7 ü

Gaziantep'te yaşayan mülteci gençler Gaziantep'i objektiflerle anlattı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu Fuayesi'nde düzenlenen, 7 ülkeden 50 eserin yer aldığı, mülteci gençlere ait fotoğraflardan oluşan sergi açıldı.

Serginin açılışına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Ağar, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Temsilcisi Selma Şevkli, GAFSAD Yönetim Kurulu üyeleri ve Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD) Gaziantep temsilciliği, Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirildi.

Onat Kutlar Salonu Fuayesi'nde açılan sergi, 23 Mayıs 2010 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. Filistin, Irak, Sri Lanka, Bangladeş, İran, Mısır, Afganistanlı 12–19 yaş arası 14 genç ile gerçekleştirilen sergi, Gaziantep ve çevresine, mülteci gençlerin gözlerinden bakan yönü kendisini gösteriyor.

SGDD'nin üçüncü bir ülkeye gidene kadar Türkiye'de kalmaları gereken sığınmacı ve mültecilerin toplumla bütünleşmesi için psiko-sosyal danışmanlık projesi kapsamında, Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlediği etkinlikte mülteci gençler, yaşadıkları şehri daha yakından tanıma fırsatı buldu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Ağar, açıklamasında, Türkiye'nin 31 ilinde toplam 17 bin civarında sığınmacı ve mültecinin, umutla yaşam mücadelelerini sürdürmeye devam ettiğini ifade etti. Bu rakamın yüzde 20'sini, 18 yaş altı çocuklar ve gençlerin oluşturduğunu belirten Ağar, şöyle devam etti:

"Hayatlarının henüz başlangıcında memleketlerini terk etmek zorunda kalan çocuklar ve gençler, yeni yaşamlarına, yetişkinlere nazaran daha çabuk adapte oluyorlar. 'Mülteci Gençlerin Gözünden Gaziantep' fotoğraf sergisi, şehrin kültürel ve sosyal üretimine büyük önem veren ve destek sağlayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin, şehrin fotoğrafa gönül vermiş sanatçılarının, memleketlerinden uzakta ve zor koşullarda fakat yine de hayatlarının baharlarında mutlu olmaya çalışan, öğrenmekten ve üretmekten keyif alan mülteci gençlerin ve nihayet projeyi sunan ve uygulayan SGDD'nin ortak bir ürünüdür."