Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekilliğinden istifa ederek, 22-23 Mayıs 2010 tarihlerinde gerçekleştirilecek olağan genel kurultayda, CHP Genel Başkanlığına aday olacağını bi...

 

Kemal Kılıçdaroğlu , CHP Grup Başkanvekilliğinden istifa ederek , 22-23 Mayıs 2010 tarihlerinde gerçekleştirilecek olağan genel kurultayda , CHP Genel Başkanlığına aday olacağını bildirdi .

Kılıçdaroğlu , CHP Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında , kurultay sürecinde 90 yıllık köklü bir geçmişi olan CHP ' nin adaysız , eli kolu bağlı olmasının düşünülemeyeceğini söyledi .
Kemal Kılıçdaroğlu , ' ' Seçmeni ve örgütüyle partimizin genel kamuoyunun gösterdiği büyük ilgi ve destekten güç alarak , 22 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleşecek olan 33 . Olağan Kurultay ' da Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına aday olacağımı kamuoyuna duyurmayı önemli bir görev sayıyorum . Onurla ve gururla sürdürmekte olduğum CHP Grup Başkanvekilliği görevinden de istifa ediyorum . ' '
KILIÇDAROĞLU ADINI , GÜNDEME GETİRDİĞİ YOLSUZLUK DOSYALARI VE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI İLE DUYURDU
1948 yılında Tunceli ' de doğan Kılıçdaroğlu , ilk ve orta öğrenimini Anadolu ' nun çeşitli il ve ilçelerinde tamamladı . 1971 yılında Ankara iktisadi ve Ticari ilimler Akademisinden mezun oldu . Aynı yıl hesap uzman yardımcılığı sınavını kazanarak Maliye Bakanlığı ' na girdi . Hesap uzmanı olduktan sonra , bir yıl süre ile Fransa ' da kaldı . 1983 yılına kadar hesap uzmanlığı görevini sürdüren Kılıçdaroğlu , 1983 yılında Gelirler Genel Müdürlüğü ' ne daire başkanı olarak atandı , ardından genel müdür yardımcısı olarak görev yaptı .
DYP-SHP koalisyon hükümetinin iktidara gelmesiyle 1991 yılında , Bağ-Kur , 1992 yılında da SSK Genel Müdürlüğü görevlerine adandı . Kısa bir süre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ' nda müsteşar yardımcılığı da yapan Kılıçdaroğlu , Ocak 1999 ayında kendi isteği ile SSK Genel Müdürlüğü ' nden emekli oldu . Bir süre CHP kontenjanında Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulunan Kılıçdaroğlu , 2002 seçimlerinden CHP istanbul Milletvekili olarak parlamentoya girdi .
Milletvekilliğinin ilk döneminde parti yönetiminde görevi bulunmayan Kılıçdaroğlu , gündeme getirdiği yolsuzluk dosyaları ile ismini duyurdu . 2009 yılı Mart ayında yapılan yerel seçimlerde CHP ' nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu . Kılıçdaroğlu , İstanbul ' da CHP ' nin genel seçimde aldığı oy oranının 10 puan üzerinde oy aldı . ( CİHAN )

Zaman